Μετά από την 10μηνη περίοδο συνδιαλλαγών, ο αντισυμβαλλόμενος όμιλος (CCG) -Airbus Defence and Space, Dassault Aviation και Leonardo s.p.a.- του ευρωπαϊκού MALE RPAS (Τηλεκατευθυνόμενο Αεροπορικό Σύστημα Μεσαίου Υψομέτρου Μεγάλης Αυτονομίας) παρείχε σημαντικό αριθμό δεδομένων που επιτρέπουν στα συμμετέχοντα κράτη (Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία και Ισπανία) να συμφωνήσουν πάνω στη βασική διαμόρφωση του τηλεκατευθυνόμενου αεροσκάφους (RPA) και αρκετούς βασικούς σχεδιαστικούς οδηγούς του συστήματος.

Η εν λόγω φάση καθορισμού επικεντρώνεται κυρίως στις κοινές επιχειρησιακές δυνατότητες, στις υψηλού επιπέδου τεχνικές προδιαγραφές, το συνολικό σύστημα, την σχεδίαση και την προσπάθεια ανάπτυξης και παραγωγής του μελλοντικού MALE RPAS.

Η επιλεχθείσα διαμόρφωση των διπλών ελικοστρόβιλων κινητήρων θα είναι η βάση για τις περαιτέρω μελέτες αντισταθμισμάτων ως την επόμενη επιθεώρηση απαιτήσεων συστημάτων (SRR). Υπό τη διοίκηση του OCCAR, τα συμμετέχοντα κράτη και ο CCG θα προετοιμάσουν την φάση ανάπτυξης ενός συστήματος RPA κλάσης MALE κατά τη διάρκεια των ετών που θα ακολουθήσουν την SRR.

Η εν λόγω αρχική φάση μελέτης έχει πλέον ολοκληρωθεί, η επίσημη φάση ανάπτυξης θα ξεκινήσει το 2018, με την πρώτη πτήση ενός πρωτότυπου στις αρχές του 2023 και την παράδοση του πρώτου συστήματος το 2025.

Σύμφωνα με την Airbus DS, οι επιχειρησιακές λειτουργίες του RPAS θα περιλαμβάνουν επίγεια και θαλάσσια επιτήρηση, αναγνώριση και ταυτοποίηση στόχου ημέρα και νύχτα, υποστήριξη επιχειρήσεων, ενσωμάτωση σε C4I (διοίκηση, έλεγχος, επικοινωνίες, υπολογιστές και πληροφορίες), όπως επίσης και την ένταξη του στην εναέρια κυκλοφορία.

Απόδοση/Μετάφραση από το airrecognition.com για την Προέλαση.

Αρέσει σε %d bloggers: