Οι ιρανοί πολιτοφύλακες στο Ιράκ έχουν στην κατοχή τους μέχρι εννιά κύρια άρματα μάχης “M1 Abrams”, σύμφωνα με σχετικά με τη διενέργεια έλεγχου της αποστολή του γενικού επιθεωρητή του Πενταγώνου για την συντριβή του Ντά’ες στο Ιράκ και την Συρία.

«Το υπουργείο εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής γνωρίζει ότι κάποιος στρατιωτικός εξοπλισμός που παραχωρήθηκε από τις ΗΠΑ που απεστάλη να υποστηρίξει την αποστολή, συμπεριλαμβανομένων μέχρι εννιά αρμάτων “M1 Abrams”, έχει πέσει στα χέρια των φιλοιρανών πολιτοφυλάκων που πολεμούν εναντίον του Ντά’ες στο Ιράκ», ανέφερε η έκθεση την 2α Φεβρουαρίου.

Κατά το παρελθόν, ανεπιβεβαίωτες φωτογραφίες που δημοσιοποιήθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης υποδείκνυαν ότι οι οργανώσεις πολιτοφυλάκων υπό τη διοίκηση των Λαϊκών Δυνάμεων Κινητοποίησης (“PMF”) διέθεταν στην κατοχή τους αμερικανικής κατασκευής άρματα μάχης. Το υπουργείο εξωτερικών πίεσε την Ιρακινή κυβέρνηση να καταστήσει ως προτεραιότητα την ασφάλιση των αρμάτων, ανέφερε η έκθεση.

Ο εκπρόσωπος της εταιρείας που κατασκευάζει τα άρματα, “General Dynamics”, δήλωσε τον Ιανουάριο στο “al-Chad Press” ότι θα μάζευαν τις αποσκευές τους και θα αποχωρούσαν από τους σταθμούς συντήρησης στο Ιράκ αφότου η χώρα παραβίασε τους όρους της συμφωνίας και δάνεισε τα άρματα στις ομάδες που υποστηρίζονται από το Ιράν. Η σύμβαση εξουσιοδοτούσε μόνο τον ιρακινό στρατό για να χρησιμοποιήσει τα άρματα.

Ωστόσο, το υπουργείο εξωτερικών, δεν επιβεβαιώνει την ανακοίνωση του αντιπρόσωπου της “General Dynamics” σχετικά με την αποχώρηση του προσωπικού συντήρησης λόγω παραβίασης της σύμβασης, αναφέροντας στο “Kurdistan24”, “Το πρόγραμμα συντήρησης των “M1 Abrams” για τις ιρανικές δυνάμεις ασφαλείας είναι ακόμα ενεργό, και δεν υπάρχουν σχεδία για να διακοπεί στο μέλλον». Αν η “General Dynamics” αρνηθεί να εκτελέσει τις εργασίες, οι ΗΠΑ μπορούν πιθανόν να πλησιάσουν την πληθώρα εργολάβων για να αναλάβουν τις εργασίες.

«Κάποιες φορές οι “PMF” ζητάνε αμερικάνικα άρματα μάχης από τον ιρακινό στρατό όταν τα ρωσικής κατασκευής άρματα μάχης δεν είναι διαθέσιμα», σύμφωνα με τον Χασάμ αλ Μαγαχι, έναν ειδικό όπλων μέσα στις “PMF”, όπως αναφέρθηκε από τον ιστότοπο “We Are The Mighty”.

Η Βαγδάτη έχει υπάρξει ένας παραγωγικός αγοραστής ρωσικών και αμερικανικών αρμάτων, αλλά έχει ιστορία στην εγκατάλειψη ξένου στρατιωτικού υλικού και οχημάτων σε λάθος χέρια. Οι ιρακινοί έχασαν σαράντα άρματα μάχης “M1 Abrams” ως αποτέλεσμα της διαφθοράς μέσα στον στρατό, των ανεκπαίδευτων πληρωμάτων μάχης, και της ολοκληρωτικής εγκατάλειψης τους το καλοκαίρι του 2014, σύμφωνα με τον αμυντικό αναλυτή Μάθιου Εϊντ.

Το 2014, σύμφωνα με το Πεντάγωνο, το υπουργείο εξωτερικών των ΗΠΑ ενέκρινε την πώληση εκατόν εβδομήντα πέντε (175) αρμάτων μάχης “Abrams” προς την Βαγδάτη. Πέρυσι, το Ιράκ άρχισε να παραλαμβάνει την παραγγελία των εβδομήντα τεσσάρων (74) ρωσικών αρμάτων “T-90” για να ενισχύσει τον στόλο των “Abrams”.

Απόδοση/Μετάφραση απο το “SputnikNews.Com” για την Προέλαση.

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: