Η ουκρανική ιδιωτική βιομηχανία Kort εξελίσσει ένα νέο τεθωρακισμένο όχημα μάχης δήλωσε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Αμυντικών Κατασκευαστών Ουκρανίας (AUDM) Βαντίμ Κοντασίχοφ κατά τη διάρκεια συζήτησης στρογγυλής τραπέζης στο Κίεβο.

Το νέο σχέδιο του τεθωρακισμένου οχήματος μάχης (ΤΟΜΑ) με την ονομασία TUR (βόνασος) βασίζεται στο τεθωρακισμένο ερπυστριοφόρο πλήρως αμφίβιο βοηθητικό όχημα πολλαπλών χρήσεων MT-LB. Το ΤΟΜΑ TUR είναι ένα πλήρως ερπυστριοφόρο, ελαφρά θωρακισμένο όχημα που προσφέρει σημαντικές βελτιώσεις έναντι της σειράς τεθωρακισμένων οχημάτων MT-LB.

Το ΤΟΜΑ TUR μπορεί να μεταφέρει πλήρωμα τριών υπηρετών (αρχηγό, πυροβολητή και οδηγό) και επιβιβασμένο τμήμα έξι πεζικάριων έτοιμων προς μάχη. Το όχημα θα παρέχει προστατευόμενη μετακίνηση και επί παντός εδάφους κινητικότητα στο πλήρωμα και το πεζικό. Η θωράκιση του οχήματος προσφέρει προστασία εναντίον πυρών μικρών όλων και θραυσμάτων από βλήματα πυροβολικού.

Το πλήρωμα, ο οδηγός και ο αρχηγός κάθονται σε ένα διαμέρισμα μπροστά στο όχημα, με τον κινητήρα από πίσω τους. Οι στρατιώτες εισέρχονται και εξέρχονται στο όχημα μέσω μιας θύρας στο πίσω μέρος του σκάφους.

Το ΤΟΜΑ TUR μπορεί επίσης να εξοπλιστεί με έναν σύγχρονο πύργο με αυτόματο πυροβόλο 30 χιλιοστών και αντιαρματικούς πυραύλους, να παρέχει αυξημένο επίπεδο επιβίωσης. Ο πύργος είναι εγκατεστημένος στο κέντρο του σκάφους.

Ukraine_TUR

Απόδοση/Μετάφραση απο το Defence-Blog.Com για την Προέλαση.

About The Author

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

Αρέσει σε %d bloggers: