Το “Penetrating Counter Air” θα εχει μεγαλύτερες “αόρατες” ιδιότητες, μεγαλύτερη εμβέλεια και θα μεταφέρει νέους, φονικούς πυραύλους.

Η Πολεμική Αεροπορία των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής (ΗΠΑ) οριστικοποιεί τις τεχνολογικές απαιτήσεις της για το νέο μαχητικό αεροσκάφος ώστε να εισέλθει σε υπηρεσία κάποια στιγμή μέσα στη δεκαετία του 2030. Γνωστό ως “Penetrating Counter Air”, το νέο μαχητικό πρόκειται να αντικαταστήσει το F-22 Raptor και θα διατηρήσει την αεροπορική κυριαρχία των ΗΠΑ κατά τις μελλοντικές συγκρούσεις. Το έκτης γενιάς μαχητικό θα ενσωματώνει αριθμό νέων τεχνολογιών που προς το παρόν υπάρχουν μόνο στο σχεδιαστήριο.

Ο αρχηγός της διοίκησης αεροπορικών επιχειρήσεων (ACC), πτέραρχος Μάικ Χολμς επικαλούμενος την ύπαρξη των σύγχρονων ρωσικών όπλων όπως το πυραυλικό σύστημα αντιαεροπορικής άμυνας S-400 και το Su-57 (πρώην PAK FA), δήλωσε στο Aviation Week & Space Technology οτι ενώ τα F-22 και F-35 θα συνεχίσουν να βελτιώνονται, “τελικά θα φτάσουμε στο όριο των δυνατότατων βελτίωσης αυτών των πλατφορμών, και όποτε χρειαζόμαστε να έχουμε κάτι άλλο έτοιμο”.

Οι ΗΠΑ δεν έχουν σχεδιάσει ένα μαχητικό από μηδενική βάση κατά τα τελευταία είκοσι χρόνια, και το “Penetrating Counter Air” (PCA) θα διαφέρει από τα F-22 και F-35 κατά κάποιο τρόπο για να αντιμετωπίσει τις νέες στρατηγικές πραγματικότητες. Για ένα πράγμα, το PCA θα δώσει έμφαση στην απόστασή, συγκεκριμένα με σκοπό να πετάει σε αποστολές συνοδείας με τα βομβαρδιστικά B-2 και B-21 πάνω από τη Ρωσία και εναντίον της Κίνας στην Ασία-Ειρηνικό. Αυτού του είδους οι αποστολές ήταν αδιανόητες μόλις πριν από πέντε χρόνια.

©Andalou News Agency.

©Andalou News Agency. | F-22 στην αεροπορική έκθεση Αυστραλίας, Μάρτιος 2017.

Το πρόβλημα είναι, ο αποτελεσματικός κινητήρας που η κατανάλωση καύσιμου είναι ένα διαφορετικό τέρας ενός υψηλών επιδόσεων κινητήρα που είχε σκοπό να παρέχει στα μαχητικά το πλεονέκτημα στις επιχειρήσεις αέρος-αέρος. Η Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ ευελπιστεί για τα καλύτερα των δύο κόσμων με την αποκαλούμενη “προώθηση τριών ροών”, η οποία χρησιμοποιεί μια τρίτη ροή αέρος για να καταστήσει τον κινητήρα πιο αποτελεσματικό ή να παρέχει μεγαλύτερη ώση.

Το PCA θα είναι επίσης “αόρατο”, και πιθανόν να μη διαθέτει τα κάθετα ουραία πτερύγια που είναι βασικά σε όλα τα αεροσκάφη, από το P-51 Mustang ως το F-22 Raptor. Τα κάθετα ουραία πτερύγια αποτελούν μεγάλα εμπόδια στην επίτευξη της συνεχόμενης “αορατότητας” εναντίον των διαφόρων τύπων ραντάρ, και είναι τα πρώτα που ξεφορτώθηκε το βομβαρδιστικό B-2 Spirit. (Στην πραγματικότητα, πιθανόν να μην κατασκευαστεί ποτέ ξανά αμερικανικό μαχητικό με κάθετο ουραίο πτερύγιο, εκτός αν η “αόρατη¨τεχνολογία ήταν τόσο εκτεθειμένη που αυτό έγινε άνευ σημασίας).

Το Aviation Week δημοσίευσε επίσης ότι η Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ ψάχνει χρηματοδότηση για ένα “Όπλο Αέρος-Αέρος Αεροπορικής Κυριαρχίας” πιθανόν για να αντικαταστήσει τον πύραυλο μεσαίου βεληνεκούς αέρος-αέρος AIM-120 AMRAAM. Ο AMRAAM είναι πύραυλος τριάντα ετών και επισκιάζεται από άλλες σχεδιάσεις, συμπεριλαμβανομένων των πυραύλων AAM-4B της Ιαπωνίας και του Meteor του Ηνωμένου Βασιλείου.

Η Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ αιτήθηκε 294.7 εκατομμύρια δολάρια για το οικονομικό έτος 2018 για συνεχίσει τις μελέτες πάνω στο PCA και να ξεκαθαρίσει τις προδιαγραφές του.

Kyle Mizokami

Απόδοση/Μετάφραση από το popularmechanics.com για την Προέλαση.

About The Author

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

Αρέσει σε %d bloggers: