Στρατιώτης των ΗΠΑ κρατά ασύρματο χειρός AN/PRC-154A Rifleman Radio. (thesoldiersnetwork.com)

To σύστημα επικοινωνιών SRW-Appliqué μετατρέπει τον αξιόπιστο ασύρματο HMS Rifleman, σε ένα οικονομικό και προσαρμόσιμο δίκτυο ασυρμάτων για οχήματα.

Η εταιρεία General Dynamics C4 Systems είναι μία από τις τέσσερις εταιρείες που έχουν επιλεγεί για να παρέχουν στον Στρατό των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής (ΗΠΑ) τον εποχούμενο ασύρματο Soldier Radio Waveform-Appliqué (SRW-A).
Ο SRW-Appliqué της εταιρείας συνδυάζει τον ασφαλή ασύρματο AN/PRC-154A Rifleman με ένα ενισχυτή τάσης AN/PRC-155 Manpack των 20watt ο οποίος μπορεί να τοποθετηθεί με μεγάλη ευκολία στα οχήματα του Στρατού των ΗΠΑ.
Το εν λόγω σύστημα αυξάνει σημαντικά την εμβέλεια των επικοινωνιών μεταξύ των στρατιωτών σε επίπεδο διμοιρίας και κάτω, κρυπτογραφώντας τη φωνή και τα δεδομένα που αποστέλλει ο στρατιώτης προς το στρατιωτικό δίκτυο Warfighter Information Network – Tactical (WIN-T) και σε άλλα συστήματα ασυρμάτων, κατά τη διάρκεια μίας αποστολής.

Η αρχική σύμβαση, των περίπου 115000 δολαρίων για κάθε μία από τις τέσσερις εταιρείες, θα παρέχει στο Στρατό μηχανική υποστήριξή και υπηρεσίες πεδίου μάχης που χρειάζονται για να επιδειχθεί η δυνατότητα SRW-A κατά την διάρκεια της επερχόμενης Αξιολόγησης Ολοκληρωμένων Δικτύων (NIE) Network Integration Evaluation 14.2.
Οι παραγγελίες των συστημάτων SRW-A θα προκύψουν μετά από διαγωνισμό ανάμεσα στις τέσσερις εταιρείες, με τη διανομή των προϊόντων να γίνεται προς τις Ομάδες Ταξιαρχιών Μάχης (BCT) ως μέρος του προγράμματος των μελλοντικών δυνατοτήτων του Στρατού (Army Capability Sets).

Το Army Capability Set 13 θα είναι το πρώτο πρόγραμμα που θα παρέχει στους στρατιώτες των ΗΠΑ μία ολοκληρωμένη σουίτα με δυνατότητα δορυφορικών επικοινωνιών δικτύου η οποία θα περιλαμβάνει το «Τακτικό Δίκτυο Πληροφοριών Μαχητή» – WIN-T Increment 2 και τους ασυρμάτους PRC-154 Rifleman και AN/PRC-155 Manpack δύο καναλιών, η διανομή των οποίων έχει ξεκινήσει από τις αρχές του τρέχοντος έτους.

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=OiRjSnWyBVo]

About The Author

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: