Στρατιώτες του ρωσικού Μηχανικού αναπτύσσουν πλωτές γέφυρες στην ακτή της λίμνης Βαϊκάλη. (dailymail.co.uk)

Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε σήμερα (14.05.2014) ότι η αμυντική βιομηχανία της χώρας του θα πρέπει να σταματήσει να βασίζεται σε ξένα στοιχεία και να γίνει αυτάρκης, μετά τις κυρώσεις που επέβαλε η Δύση στη Μόσχα με αφορμή την ουκρανική κρίση. «Πρέπει να κάνουμε ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατόν ώστε οτιδήποτε χρησιμοποιείται στον αμυντικό τομέα να παράγεται στο έδαφός μας για να μην εξαρτιόμαστε από κανέναν», τόνισε σε συνάντηση που είχε με υψηλόβαθμους αξιωματικούς στην εξοχική κατοικία του, στο Σότσι της Μαύρης Θάλασσας.

«Είμαι βέβαιος ότι η αμυντική βιομηχανία μας θα ωφεληθεί από αυτό και θα χρειαστεί να προσαρμόσουμε τις επιστημονικές μας έρευνες για αυτό», πρόσθεσε.

Ο Ρώσος πρόεδρος δήλωσε πρόσφατα ότι για την αντικατάσταση των εξαρτημάτων που χρησιμοποιούνται στην αμυντική βιομηχανία θα απαιτηθεί χρηματοδότηση και ότι θα χρειαστούν έως και 2,5 χρόνια για να αλλάξει πλήρως προσανατολισμό η ντόπια βιομηχανία.

Η Ρωσία είναι η δεύτερη χώρα σε εξαγωγές όπλων παγκοσμίως, ενώ η αμυντική βιομηχανία της διατηρούσε στενούς δεσμούς με την Ουκρανία.

express.gr

About The Author

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

Αρέσει σε %d bloggers: