Ελικόπτερο Mi-35 (Φωτογραφία: Wikipedia)

Συνεχίζεται κανονικά η παράδοση των Ρωσικών επιθετικών ελικοπτέρων Mi-35M Hind E στη Βραζιλία, την είδηση μετέδωσε το ειδησεογραφικό πρακτορείο RIA Novosti (RN).
Σύμφωνα με το RN το οποίο επικαλείται δήλωση του επικεφαλής του Κέντρου Ανάλυσης Παγκοσμίου Εμπορίου Όπλων της Μόσχας, Igor Korotchenko, τρία ελικόπτερα παραδόθηκαν την 29η Αυγούστου 2012.

Η Βραζιλία πρόκειται να παραλάβει τα τρία τελευταία ελικόπτερα πριν από το τέλος του έτους, όπου και θα ολοκληρωθεί η σύμβαση του 2008.

Συνολικά, πρόκειται να παραδοθούν 12 ελικόπτερα στα πλαίσια της σύμβασης αξίας ύψους 150 εκατομμυρίων δολαρίων που υπογράφηκε το 2008.

Το Mi-35M είναι η εξαγωγική έκδοση του Mi-24 Hind το οποίο χρησιμοποιήθηκε εκτενώς στο Αφγανιστάν. Το Mi-24/35 είναι το μοναδικό μεταξύ των επιθετικών ελικοπτέρων μέχρι στιγμής που μπορεί να μεταφέρει ως φορτίο στρατεύματα τα οποία μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε επιθετικές αποστολές.

Κατά το παρελθόν η εφημερίδα του Σάο Πάολο Valor Economico ανέφερε ότι το Mi-35 θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί στη περιοχή του Αμαζονίου σε συνδυασμό με το αεροσκάφος Embraer για εναέρια και επίγεια επιτήρηση.

Αρέσει σε %d bloggers: