Την 29η Αυγούστου το αμερικανικό πλοίο αμφιβίων επιχειρήσεων USS Carter Hall (LSD 50) ελλιμενίστηκε στον λιμένα της Ρόδου. Ο Πρέσβης των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής (ΗΠΑ) στην Ελλάδα, Τζέφρι Πάιατ, επισκέφθηκε το πλήρωμα του πλοίου.
Επίσης προσωπικό της 95 ΑΔΤΕ είχε την ευκαιρία να μεταβεί στο πλοίο και να ενημερωθεί από τους ναύτες και το πλήρωμα για την καθημερινότητα αλλά και την αποστολή τους πάνω στο πλοίο.

Το πλοίο έφτασε στην Ρόδο την 29 Αυγούστου και απέπλευσε την 2α Σεπτεμβρίου 2017.

Την Παρασκευή 01 Σεπτεμβρίου 2017 εν όρμω λιμένα Ρόδου, ο κυβερνήτης της ΤΠΚ ΒΟΤΣΗΣ (P-72), Πλωτάρχης Παναγιώτης Καρατζαφέρης Π.Ν., επισκέφθηκε τον Κυβερνήτη του αμερικανικού πλοίου αμφιβίων επιχειρήσεων USS CARTER HALL (LSD 50) το οποίο κατέπλευσε στη Ρόδο για λόγους ανάπαυσης και αναψυχής, Αντιπλοίαρχο Τίμοθυ Κάρτερ (Timothy R. Carter).

Κατά την εθιμοτυπική επίσκεψη, έλαβε χώρα συζήτηση ανταλλαγής απόψεων των δύο Κυβερνητών στο πλαίσιο των αποστολών τους και ακολούθησε η ανταλλαγή θυρεών και αναμνηστικών των μονάδων τους.

Σύμφωνα με την Ροδιακή (rodiaki.gr) o κύριος στόχος του καπετάνιου και του πληρώματος είναι να διατηρήσουν την καλή συνεργασία με τους φίλους και συμμάχους, αλλά και την ενίσχυση του δεσμού τους με την Ελλάδα προκειμένου να υποστηρίξουν την οικονομία.

Μάλιστα, αναφορικά με την Ρόδο και την ολιγοήμερη παραμονή τους εδώ, ο ίδιος ανέφερε «Στην Ρόδο ήρθαμε για να χαλαρώσουμε, ήμασταν στο καράβι για περίπου έξι μήνες και απλά θέλαμε να διασκεδάσουμε, να δοκιμάσουμε γεύσεις από την τοπική γαστρονομία. Είμαστε εδώ τις τελευταίες τέσσερις μέρες και μας αρέσει πολύ.

Έχει πολλούς τουρίστες το νησί, είναι υπέροχο που βρισκόμαστε εδώ, ενισχύουμε την τοπική οικονομία, ξεναγηθήκαμε στα αξιοθέατα του νησιού και είναι πολύ όμορφα να κοιτάμε από το πλοίο το νησί σας, την αρχιτεκτονική του κάστρου.

Μάθαμε την ιστορία του κάστρου, μάλιστα εγώ περπάτησα πριν μερικές μέρες μέσα στην Παλιά Πόλη, η αρχιτεκτονική της είναι εκπληκτική και φυσικά η ιστορία που τη συνοδεύει τα τελευταία 240 χρόνια.

Είναι εκπληκτικό να βρίσκεσαι εδώ, να μαθαίνεις για τον κόσμο που βρέθηκε εδώ, που πολέμησε για αυτό το νησί, γινόμαστε μέρος της ιστορίας του νησιού με το να βρισκόμαστε εδώ.
Θα ήθελα πολύ να ξαναέρθουμε εδώ, ίσως αυτό πραγματοποιηθεί του χρόνου και να περάσουμε λίγο περισσότερο χρόνο διασκεδάζοντας στο νησί σας».

Το πλοίο

Το αμερικανικό πολεμικό Uss Carter Hall Lsd50, είναι μήκους 186 μέτρων, πλάτους 26 μέτρων και μεταφέρει πλήρωμα έως 500 άτομα (εκ των οποίων περίπου 30 προσωπικό). Το πολεμικό πλοίο ναυπηγήθηκε στις 11 Νοεμβρίου 1991 απο το Ναυπηγείο Avondale στην Λουιζιάνα της Νέας Ορλεάνης. Ξεκίνησε τα δρομολόγια του στις 30 Σεπτεμβρίου 1995, ενώ είναι εξοπλισμένο με τανκς, οχήματα, αμφίβια σκάφη κ.α.

Έχει τη δυνατότητα να φιλοξενήσει έως και δύο ελικόπτερα ενώ ο ανεφοδιασμός του πραγματοποιείται συνήθως δια αέρος. Διαθέτει 4 ειδών τανκς και δύο αμφίβια σκάφη που αναπτύσσουν μεγάλη ταχύτητα.

Εξυπηρετεί διάφορες αποστολές, συμμετέχει σε αμφίβιες επιχειρήσεις για την υποστήριξη και εξυπηρέτηση αεροσκαφών και οχημάτων.

Το φωτογραφικό υλικό προέρχεται από τον λογαριασμό Naval Forces Eurore (@USNavyEurope) στο twitter και τo rodiaki.gr.

Αρέσει σε %d bloggers: