Το πρωτο στρατιωτικό μεταφορικό ελικόπτερο της σειράς Mi-38T της Ρωσίας πραγματοποίησε την πρώτη του πτήση την 23η Νοεμβρίου στο εργοστάσιο στροφιόπτερων Καζάν.

Η πρώτη πτήση του ελικοπτέρου εκτελέσθηκε από δοκιμαστές πιλότους του εργοστάσιου στροφιόπτερων Mil , που έχει έδρα στην Μόσχα, του Ομίλου Ρωσικών Ελικοπτέρων (τμήμα της κρατικής επιχείρησης Rostec).

Η πρώτη πτήση της στρατιωτικής έκδοσης του ελικοπτέρου Mi-38T ειναι ενα πολυαναμενόμενο γεγονός κατά τη διαδικασία της εξέλιξης του ελικοπτέρου των 15,6 τόνων κατά την παραγωγή και τις δοκιμές για τον πρωτο πελάτη του, το ρωσικό υπουργείο άμυνας.

“Το Mi-38T, το οποίο σήμερα εκτέλεσε την πρώτη του πτήση, ειναι η έκδοση, η οποία ο Όμιλος [Ρωσικών Ελικοπτέρων], το εργοστάσιο και το γραφείο μελετών Mil δημιούργησαν στο πλαίσιο της τεχνικής εργασίας που εγκρίθηκε από το υπουργείο άμυνας. Αυτό το ελικοπτερο κατασκευάστηκε έχοντας ως βάση το πολιτικό ελικοπτερο του οποίου η παραγωγή οργανώθηκε απο το εργοστάσιο στροφιόπτερων Καζάν. Αυτό ειναι το ελικοπτερο που έχει πράγματι όλες τις βασικές πιστοποιήσεις της Ροσαβιάτιγια, της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Εναερίων Μεταφορών (Росавиация). Αυτη ειναι μια εξέλιξη και μια πιθανότητα για εισέλθουμε σε μια νέα αγορά για εμάς. Αυτη η εργασία ειναι πολύ σημαντική για τον Όμιλό, τόσο για το γραφείο μελετών όσο και για το εργοστάσιο, επειδή θα μας βοηθήσει να αξιοποιηθούν οι ικανότητες της βιομηχανίας, να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας και να διασφαλιστούν τα φορολογικά έσοδα στην περιφέρεια,” δήλωσε στα μέσα ενημέρωσης ο διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου Ρωσικών Ελικοπτέρων Αντρει Μπογκίνσκι.

Όπως δήλωσε στους δημοσιογράφους ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος του εργοστάσιου στροφιόπτερων Καζάν, Βαντιμ Λιγκαι, το ελικοπτερο μπορεί να μεταφέρει μέχρι 40 επιβάτες. Το ελικοπτερο έχει κατασκευαστεί κατά 99 τοις εκατό από εγχώριας παραγωγής στοιχεία.

Τα ελικόπτερα Mi-38 ειναι εξοπλισμένα με δύο κινητήρες υψηλής απόδοσης TV7-117V που κατασκευάζονται από την βιομηχανία κατασκευής κινητήρων Κλίμοφ. Το ελικοπτερο διαθέτει ολοκληρωμένο ψηφιακό σύστημα ραδιοναυτιλίας με τα στοιχεία να εμφανίζονται σε πέντε οθόνες υγρών κρυστάλλων και σύστημα καυσίμου ανθεκτικό στις εκρήξεις. Τα επιπρόσθετα υποστυλώματα προσγείωσης επιτρέπουν στο ελικοπτερο να προσγειωθεί πάνω σε μαλακό έδαφος ή χιόνι.

Η καμπίνα του ελικοπτέρου ειναι επενδυμένη με καθίσματα εύκολα αποσπώμενα, προσθαφαιρούμενο ιατρικό εξοπλισμό και κυλίνδρους για την μεταφορά φορείων.

Απόδοση/Μετάφραση από το Defence-Blog.com για την Προέλαση.

Αρέσει σε %d bloggers: