Δυο Αξιωματικοί Τεθωρακισμένων της Εθνικής Φρουράς εκπροσώπησαν επαξίως την Εθνική Φρουρά κατακτώντας την πρώτη θέση στο Σχολείο «Advanced Tank Company Commander Course Egypt» που διεξήχθη στην Αίγυπτο από τον Στρατό της χώρας με τη συμμετοχή δεκαεφτά Αξιωματικών από έντεκα χώρες με διάρκεια 4 μηνών.

Οι Αξιωματικοί εκπαιδεύτηκαν και αξιολογήθηκαν σε τακτικές μάχης, χημικού πολέμου, προσανατολισμού και τήρηση κατευθύνσεων, αθλητικών δοκιμασιών, υποστήριξης μάχης, τεχνικών χαρακτηριστικών αρμάτων μάχης κ.α. κάτω από τις δυσμενείς συνθήκες της ερήμου.

Συγχαρητήρια!

Η Κύπρος συμμετείχε για πρώτη φορά στο Προκεχωρημένο Σχολείο Τεθωρακισμένων της Αιγύπτου και προσκλήθηκε μόλις λίγες ημέρες πριν την έναρξη του.

Οι Αξιωματικοί μας όχι μόνο διακρίθηκαν για τις υψηλές επιδόσεις τους αλλά και για την εξαιρετική εικόνα που έδειξαν καθ’όλη την διάρκεια της παραμονής τους και της τριβής τους με άλλους Αξιωματικούς από διαφορετικές χώρες, βάζοντας έτσι την Κύπρο στον χάρτη και επιδεικνύοντας το υψηλό επίπεδο του Κύπριου Αξιωματικού.

Αρέσει σε %d bloggers: