Δυο Αξιωματικοί Τεθωρακισμένων της Εθνικής Φρουράς εκπροσώπησαν επαξίως την Εθνική Φρουρά κατακτώντας την πρώτη θέση στο Σχολείο «Advanced Tank Company Commander Course Egypt» που διεξήχθη στην Αίγυπτο από τον Στρατό της χώρας με τη συμμετοχή δεκαεφτά Αξιωματικών από έντεκα χώρες με διάρκεια 4 μηνών.
Οι Αξιωματικοί εκπαιδεύτηκαν και αξιολογήθηκαν σε τακτικές μάχης, χημικού πολέμου, προσανατολισμού και τήρηση κατευθύνσεων, αθλητικών δοκιμασιών, υποστήριξης μάχης, τεχνικών χαρακτηριστικών αρμάτων μάχης κ.α. κάτω από τις δυσμενείς συνθήκες της ερήμου.

Συγχαρητήρια!
Η Κύπρος συμμετείχε για πρώτη φορά στο Προκεχωρημένο Σχολείο Τεθωρακισμένων της Αιγύπτου και προσκλήθηκε μόλις λίγες ημέρες πριν την έναρξη του.
Οι Αξιωματικοί μας όχι μόνο διακρίθηκαν για τις υψηλές επιδόσεις τους αλλά και για την εξαιρετική εικόνα που έδειξαν καθ’όλη την διάρκεια της παραμονής τους και της τριβής τους με άλλους Αξιωματικούς από διαφορετικές χώρες, βάζοντας έτσι την Κύπρο στον χάρτη και επιδεικνύοντας το υψηλό επίπεδο του Κύπριου Αξιωματικού.
μπράβο!!!
Συγχαρητήρια μεν, αλλά τους στείλαμε για να εκπαιδευθούν στην μακρά αρματική παράδοση των Αιγυπτίων;
Δηλαδή, αν οι Αιγύπτιοι δεν διαθέτουν μακρά αρματική παράδοση, κακώς συμμετειχάν οι αξιωματικοί της ΕΦ στο σχολείο του αιγυπτιακού Στρατού;
Μόνο στο πλαίσιο των βελτιωμένων σχέσεων της Κυπριακής Δημοκρατίας με την Αίγυπτο, μπορεί να ιδωθεί αυτή η κίνηση. Μπορώ να σας στείλω απάντηση, με περισσότερες λεπτομέρειες αλλά χωρίς να αναρτηθεί στο διαδίκτυο.
Γράψτε την εδώ, στα σχόλια, και δεν πρόκειται να τη δημοσιεύσω.
Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση.
@genaios
Οι Αιγύπτιοι έχουν όντως μακρά αρματική παράδοση,καθώς έχουν συμμετάσχει σε πολλές αρματομαχίες μεγάλης κλίμακας,τις μεγαλύτερες μετά τον Β΄ΠΠ,και έχουν καταστρέψει και εκατοντάδες ισραηλινά άρματα το 1973,άρα,παρ΄ότι δέν εξήλθαν νικητές των αναμετρήσεων,έχουν την αξία τους.
Ακόμη,το 1968,δύο ομάδες Κυπρίων εκπαιδεύτηκαν από τους Αιγυπτίους στα SAM-2 (που δέν παρελήφθησαν εν τέλει),και αρίστευσαν.
Υπόψιν,ότι η ίδια εκείνη αιγυπτιακή αεράμυνα,έκανε μεγάλη ζημιά πέντε χρόνια αργότερα,στον τέταρτο αραβοϊσραηλινό πόλεμο.