Ο AMRAAM είναι ένας πύραυλος που έχει δοκιμαστεί σε μάχες. (Raytheon)

O κατευθυνόμενος, αέρος-αερος, μεσαίου βεληνεκούς πύραυλος (AMRAAM) είναι ένα βλήμα «Fire-and-Forget» και έχει επιτύχει νίκες σε αερομαχίες στους ουρανούς του Ιράκ, Βοσνίας και Κοσόβου. Η επιχειρησιακή αξιοπιστία του μετριέται σε χιλιάδες ώρες.

Ο AMRAAM συγκεντρώνει πρωτοφανή απόδοση σε ένα χαμηλού βάρους, αποδοτικό πακέτο. Λόγω της ενσωμάτωσης τελευταίας ψηφιακής τεχνολογίας, μικροσκοπικά ηλεκτρονικά χωρίς κινούμενα ηλεκτρονικά συστήματα, και τελευταίας τεχνολογίας ενεργή καθοδήγηση ραντάρ, ο AMRAAM παρέχει την μεγαλύτερη αξιοπιστία στο χαμηλότερο κόστος.

AMRAAM. (Rayhteon)

Σύμφωνα με την εταιρεία Raytheon, ο AMRAAM παρέχει επιχειρησιακή ευελιξία και δυνατότητα προσβολής πολλαπλών εκτοξεύσεων. Μπορεί να εκτοξευτεί ημέρα ή νύχτα, σε όλες τις καιρικές συνθήκες. Η δυνατότητα αυτόνομης καθοδήγησης δίνει στον πιλότο την ικανότητα εκτόξευσης στο στόχο και αποχώρησης.

AMRAAM. (Rayhteon)

Η συγκεκριμένη δυνατότητα, επιτρέπει τον άμεσο ελιγμό του μαχητικού μετά την εκτόξευση του πυραύλου, δηλαδή ο χειριστής παύει να ασχολείται μαζί του μετά την εκτόξευση, επιπλέον προσδίδει ταχύτερη εμπλοκή στους υπό παρακολούθηση στόχους ή την επιλογή άμεσης αποχώρησης από την κύρια απειλή.

AMRAAM. (Rayhteon)

Οι επιχειρησιακές δυνατότητες του AMRAAM περιλαμβάνουν γρήγορη εκτόξευση, ισχυρή αντοχή στα εχθρικά αντίμετρα, και καλύτερη ικανότητα προσβολής στόχων σε χαμηλό ύψος. Το τελευταίας τεχνολογίας, πολλαπλών στόχων, ραντάρ καθοδήγησης που διαθέτει, το οποίο αρχίσει να λειτουργεί καθώς ο AMRAAM πλησιάζει στο στόχο, όπως και η διπλή χρήση του (εκτόξευση από αέρα και επιφάνεια) προσφέρουν μεγάλη αξιοπιστία στο χαμηλότερο κόστος.

AMRAAM. (Raytheon)

Μέχρι σήμερα 36 χώρες έχουν αποκτήσει τον AMRAAM.[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=Fyj–wTJeh4]

About The Author

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

Αρέσει σε %d bloggers: