Ρουμανικό άρμα μάχης TR-85M1. (wikimedia.com)

Οι ρουμανικές αρχές θα θέσουν τις βάσεις για τη διμερή συμφωνία στην αμυντική βιομηχανία με την εταιρεία παραγωγής τεθωρακισμένων οχημάτων μάχης Krauss-Maffei Wegman (KMW) της Γερμανίας. Μια ομάδα εργασίας έχει ήδη επισήμως δημιουργηθεί μετά την συνάντηση ανάμεσα στον Σορίν Ενκουτεσκου, τον υφυπουργό του ρουμανικού υπουργείου Άμυνας, συντονιστή της αμυντικής βιομηχανίας, και τον Τόμας Φριτζχ, διευθυντή περιφερειακών πωλήσεων της KMW, σύμφωνα με δημοσίευση ρουμανικής εφημερίδας.

«Οι συζητήσεις επικεντρώθηκαν στην πιθανότητα διμερούς συνεργασίας στο πεδίο στο οποίο απαιτείται για την ολοκλήρωση του προγράμματος της εθνικής άμυνας ή της συμμετοχής τρίτου δικαιούχου,» δήλωσαν οι εκπρόσωποι του υπουργείου Οικονομικών.

«Στο τέλος της συνεδρίασης συμφωνήθηκε και από τις δύο πλευρές, ρουμανική και γερμανική, να εξεταστεί η δημιουργία μιας ομάδας εργασίας ώστε να βρεθούν οι καλύτερες λύσεις για την μελλοντική συνεργασία προς το συμφέρον όλων των πλευρών,» είπαν οι αξιωματούχοι του υπουργείου Οικονομικών.

Σύμφωνα με το Military Balance 2014 του διεθνούς ινστιτούτου στρατηγικών μελετών (IISS), η Ρουμανία διαθέτει 437 άρματα μάχης: 250 T-55, 42 TR-580 (πύργος T-55 τοποθετημένος σε σκάφος T-72), 92 TR-85 και 54 TR-85M1. Κανένα από αυτά δεν πληροί τα πρότυπα του NATO. Η Ρουμανία εντάθηκε στο NATO την 29 Μαρτίου 2004.

armyrecognition.com

Αρέσει σε %d bloggers: