Σύμφωνα με το ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο TASS, την 30η Ιουνίου 2017 η Βόρεια Ναυπηγική (θυγατρική της Ηνωμένης Ναυπηγικής Βιομηχανίας, USC) καθέλκυσε την κορβέτα project 20385 “Γκρίμασι”.

Σύμφωνα με τον Γενικό Διευθυντή της Βόρειας Ναυπηγικής Ιγκόρ Πονομάριοφ, η κορβέτα project 20385 που αναπτύχθηκε από το Κεντρικό Γραφείο Ναυτικών Σχεδιασμών Almaz (θυγατρική της USC) έχει μεγάλο πλεονέκτημα έναντι των πλοίων της κλάσης. “Είναι [της κορβέτας] η επίδοση ελιγμών που έχει ενισχυθεί. Το πλοίο είναι οπλισμένο με μια σουίτα οπλισμού τελευταίας τεχνολογίας και διαθέτει επίστρωση που απορροφά τα κύματα του ραντάρ η οποία μειώνει την υπογραφή της κορβέτας”, ο Πονομάριοφ πρόσθεσε ότι η “Γκρίμασι” πρόκειται να παραλάβει ένα νέο σύστημα ραντάρ πολλαπλής χρήσης το οποίο θα βελτιώσει την πλευσιμότητα του πλοίου και θα επιτρέπει την λήψη ακριβή στοιχείων πρόσκτησης στόχου. Σύμφωνα με τον Γενικό Διευθυντή του σχεδιαστικού γραφείου Almaz Αλεκσαντερ Σιλιακτενκο, τα συστήματα ραντάρ του πλοίου ενσωματώνουν δέκτες παθητικής και ενεργητικής διάταξης σάρωσης. “Είναι μια καινοτομία, μια παγκόσμια τάση. Η εισαγωγή των βελτιώσεων έχει ξεκινήσει απ’ αυτό το πλοίο”, επεσήμανε. Οι υπερκατασκευές της κορβέτας ειναι κατασκευασμένες από συνθετικά υλικά που μειώνουν την υπογραφή στο ραντάρ.

Ο επικεφαλής του ναυπηγικού τμήματος του Ρωσικού Ναυτικού, Ναύαρχος Βλαντιμίρ Τριαπισχνικοφ είπε ότι η σειρά του project 20385 θα αποτελείται από τέσσερις κορβέτες. “Η σειρά θα κατασκευάσει τέσσερα πλοία, τότε, εμείς θα τα αλλάξουμε προς την κατασκευή των κορβετών project 20386”, είπε προσθέτοντας οτι η “Γκρίμασι” θα παραδοθεί στον Στόλο Ειρηνικού.

Βίντεο της σουίτας αισθητήρων και των συστημάτων μάχης της project 20385.

Σύμφωνα με το γραφείο τύπου της Βόρειας Ναυπηγικής, οι εν όρμω δοκιμές αποδοχής του πλοίου προγραμματίζονται για τον Αύγουστο. Η κορβέτα έχει προγραμματιστεί να παραδοθεί στο Ρωσικό υπουργείο Άμυνας έως τα τέλη του 2018.

Οι κορβέτες project 20385 προορίζονται για τον εντοπισμό και την καταστροφή των εχθρικών υποβρυχίων και πολεμικών πλοίων επιφανείας, την υποστήριξη αποβατικών επιχειρήσεων και την ολοκλήρωση διαφόρων αποστολών σε “πράσινα” νερά. Σύμφωνα με την Βόρεια Ναυπηγική, το πλοίο έχει εκτόπισμα 2500 τόνων, μήκος 106 μέτρων, πλάτος 13 μέτρων, ταχύτητα 27 κόμβων, αυτονομία με ταχύτητα πλεύσης 3500 ναυτικά μίλια, αυτονομία 15 ημερών και πλήρωμα 99 ναυτικών. Η κορβέτα είναι εξοπλισμένη με δυο κινητήρες πετρελαίου 1DDA-1200. Η σουίτα οπλισμού περιλαμβάνει ένα ναυτικό πυροβόλο A-190-01 των 100 χιλ, δυο συστήματα εγγύς προστασίας (CIWS) ΑΚ-630Μ των 30mm, ένα πυραυλικό σύστημα Kalibr, ενα ναυτικό πυραυλικό σύστημα επιφανείας αέρος (SAM) Redut, ένα ανθυποβρυχιακό σύστημα Paket και ένα οργανικό ελικόπτερο ανθυποβρυχιακών επιχειρήσεων Ka-27.

Απόδοση/Μετάφραση από το NavyRecognition.Com για την Προέλαση.

About The Author

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

Αρέσει σε %d bloggers: