Η κορβέτα Sovershenny, η οποία κατασκευάστηκε στο ναυπηγείο Amursky, αναχώρησε για την θάλασσα με σκοπό να διενεργήσει εν πλω ελέγχους, ανακοίνωσε το γραφείο τύπου του υπουργείου άμυνας της Ρωσικής Ομοσπονδίας.

Το πλήρωμα της κορβέτας μαζί με τους εκπροσώπους του ναυπηγείου θα ελέγξει τα συστήματα και τους μηχανισμούς του πλοίου, συμπεριλαμβανομένης της λειτουργίας του συγκροτήματος ισχύος, του συστήματος πηδαλιουχίας, των επιπρόσθετων μηχανισμών, του εξοπλισμού επικοινωνίας και πλοήγησης και την αγκυροβολία του πλοίου.

Οι δοκιμές εργοστασίου είναι ένα από τα υποχρεωτικά στάδια της ναυπηγικής διαδικασίας. Οι δοκιμές πραγματοποιούνται με σκοπό να ελεγχθεί η λειτουργία όλων των συστημάτων και μηχανισμών, ανακοίνωσε, το Σάββατο 02 Σεπτεμβρίου 2017, το Ρωσικό υπουργείο άμυνας.

Η Sovershenny είναι μια κορβέτα κλάσης Steregushchiy που κατασκευάστηκε για το Ρωσικό Ναυτικό. Η ναυπήγηση τού πλοίου ξεκίνησε του 2006 και ναυπηγήθηκε το 2015. Ξεκίνησε τις εν πλω δοκιμές στις αρχές του 2017 και εντάχθηκε στο Ρωσικό στόλο Ειρηνικού την 20η Ιουλίου 2017. Θα είναι το πρώτο μεγάλο πολεμικό πλοίο που εντάσσεται στο στόλο Ειρηνικού μέσα σε 25 χρόνια. Η κλάση Steregushchiy είναι η νεότερη κλάση κορβετών του Ρωσικού Ναυτικού.

Τα πλοία της κλάσης Steregushchiy είναι κορβέτες πολλαπλού ρόλου, που προορίζονται να αντικαταστήσουν την κλάση Grisha.

Τα πλοία αυτά χρησιμοποιούνται για επιχειρήσεις σε παράκτιες ζώνες, την εμπλοκή των εχθρικών υποβρυχίων και μονάδων επιφάνειας και την παροχή πυρών υποστήριξης στις αποβατικές επιχειρήσεις.

Οι κορβέτες κλάσης Steregushchiy διαθέτουν ατσάλινο σκάφος και υπερκατασκευή από συνθετικά υλικά, με βολβοειδή πλώρη και εννιά υδατοστεγεις υποδιαιρέσεις. Διαθέτουν συνδυασμένη γέφυρα και κέντρο διοίκησης, και πρόβλεψη χώρου και βάρους για οχτώ πυραύλους SS-N-25.

Απόδοση/Μετάφραση από το Portnews.ru για την Προέλαση.

About The Author

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

Αρέσει σε %d bloggers: