Το νέο μεγάλο αποβατικό πλοίο “Ιβάν Γκρέν” ολοκλήρωσε με επιτυχία τις εν πλω δοκιμές στην βαλτική ακτή, όπως μετέδωσε το ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο “TASS”.

«Την Πέμπτη, 3 Μαΐου, ολοκληρώθηκε το θαλάσσιο μέρος των κρατικών δοκιμών του μεγάλου αποβατικού πλοίου ‘Ιβάν Γκρέν’. Κατά τη διάρκεια των εν πλω δοκιμών, ελέγχθηκε η λειτουργία των συστημάτων και συμπλεγμάτων του πολεμικού πλοίου απο την κρατική επιτροπή αποδοχής του ρωσικού υπουργείου άμυνας”, δήλωσε την Παρασκευή στο “TASS” ο εκπρόσωπος τύπου του ναυπηγείου Γίνταρ, Σεργκέι Μιχαήλ.

To “Ιβάν Γκρέν” προς το παρόν ελλιμενίζεται στο λιμάνι του ναυπηγείου καθώς έχουν ξεκινήσει εργασίες ανανέωσης του εξοπλισμού επί του σκάφους και να πραγματοποιηθούν εργασίες βαψίματος, πρόσθεσε.

“Το πολεμικό πλοίο πρόκειται να παραδοθεί στον πελάτη ως τα τέλη Μαΐου”, δήλωσε ο Μιχαήλ.

Οι κρατικές δοκιμές του εξελιγμένου αποβατικού πλοίου “Ιβάν Γκρέν” ξεκίνησαν τον Νοέμβριο του 2017 αλλά σταμάτησαν από τον πελάτη στα τέλη Δεκεμβρίου για να αντιμετωπιστούν τα τεχνικά προβλήματα που προέκυψαν. Οι δόκιμες του πολεμικού πλοίου ξεκίνησαν την 3η Απριλίου 2018, μετά την επίλυση των τεχνικών προβλήματων.

Το πρώτο μεγάλο αποβατικό πλοίο έργου 11711 “Ιβάν Γκρέν” αναπτύχθηκε στο γραφείο μελετών Νιέφσκαγιε στην Αγία Πετρούπολη στην βορειοδυτική Ρωσία. Οι εργασίες ναυπήγησης ξεκίνησαν στο ναυπηγείο Γίνταρ στο Καλίνινγκραντ στην δυτική Ρωσία τον Δεκέμβριο του 2004 και καθελκύστηκε τον Μάιο του 2012. Οι εν πλω δοκιμές του ξεκίνησαν τον Ιούνιο του 2016.

Την 30η Νοεμβρίου 2017, το μεγάλο αποβατικό πλοίο “Ιβάν Γκρέν” άρχισε να υποβάλλεται στις κρατικές δοκιμές στην Βαλτική θάλασσα.

Το ναυπηγείο Γίνταρ ναυπηγεί ένα άλλο πλοίο έργου 11711, το Πέτερ Μορκγούνοφ, το οποίο αναμένεται να παραληφθεί από το ρωσικό ναυτικό στα τέλη του 2018.

Το “Ιβαν Γκρέν” μπορεί να μεταφέρει δεκατρία κύρια άρματα μάχης, τριάντα έξι τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού ή τεθωρακισμένα οχήματα μάχης, ή μέχρι τριακόσιους πεζοναύτες. Το αποβατικό πλοίο μπορεί επίσης να μεταφέρει εναν ενισχυμένο λόχο πεζοναυτών με το οργανικό στρατιωτικό υλικό του και να τον αποβιβάσει με την χρήση πλωτήρων.

Είναι οπλισμένο με εξάκαννα συστήματα πυροβολικού των 30 χιλιοστών και δυο επιθετικά/μεταφορικά ελικόπτερα “Kamov Ka-29” εντός των υπόστεγων επι του καταστρώματος.

Αρέσει σε %d bloggers: