Οι εργασίες για την επέκταση της επιχειρησιακής ζωής των στρατηγικών βομβαρδιστικών Tu-160 και Tu-95MS και την αύξηση της επιχειρησιακής αποτελεσματικότητας τους είναι στην λίστα προτεραιοτήτων του υπουργείου Άμυνας, είπε την Παρασκευή ο υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σοϊγκου.

“Σήμερα θα συνεχίσουμε τις συζητήσεις σχετικά με το πόσες αποστολές έχουν επιλυθεί για την εξέλιξη του στόλου των στρατηγικών βομβαρδιστικών Tu-160 και Tu-95MS. Αυτά τα αεροσκάφη είναι ένα σημαντικό συστατικό στο πυρηνικό δυναμικό της χώρας”, δήλωσε στην τηλεδιάσκεψη του υπουργείου.

Τα εν λόγω αεροσκάφη πραγματοποιούν κανονικές πτήσεις στο πλαίσιο της πυρηνικής ανάσχεσης πάνω από τον Αρκτικό ωκεανό και την Μαύρη Θάλασσα και επίσης στις ανατολικές περιοχές, δήλωσε ο υπουργός άμυνας.

“Για αυτόν τον λόγο, η επέκταση της επιχειρησιακής ζωής των φορέων πυραύλων και η αύξηση της επιχειρησιακής αποτελεσματικότητας τους είναι ανάμεσα στις πρωταρχικές μας αποστολές. Τώρα η δημόσια ανώνυμη εταιρεία Tupolev πραγματοποιεί τον εκσυχρονισμό των αεροσκαφών από κοινού με άλλες βιομηχανίες και επίσης επισκευάζει αεροπορικούς κινητήρες, τον ενσωματωμένο εξοπλισμό και αναπαραγάγει νέες μονάδες και συναρμολογήσεις. Λαμβάνοντας υπόψιν την υψηλή σπουδαιότητα των εργασιών που πραγματοποιούνται, θα συζητήσουμε τι έχει γίνει κατά τη διάρκεια αυτού του μήνα”, είπε ο υπουργός Άμυνας.

Το Tu-160 είναι ένας σοβιετικός στρατηγικός φορέας πυραύλων οπλισμένος με πυραύλους κρουζ που μπορούν να μεταφέρουν πυρηνικές κεφαλές. Μαζί με τον πυραυλικό φορέα Tu-95MS, το Tu-160 αποτελεί μέρος των στρατηγικών πυρηνικών δυνάμεων της Ρωσίας μαζί με τα επίγεια πυραυλικά σύστημα και τα υποβρύχια.

Απόδοση/Μετάφραση από το TASS.Com για την Προέλαση.

About The Author

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

Αρέσει σε %d bloggers: