Ρωσικό αναχαιτιστικό MiG-31BM.

Η ειδική υπηρεσία αεροναυπηγικής της Δυτικής Στρατιωτικής Περιφέρειας έχει ολοκληρώσει τους ελέγχους αποδοχής δύο εκσυγχρονισμένων μαχητικών-αναχαιτιστικών MiG-31BM, ανακοίνωσε η υπηρεσία τύπου της Περιφέρειας.

«Τα νέα αεροσκάφη έχοντας πιλότους από μονάδες της Δυτ. Στρατ. Περιφέρειας πραγματοποίησαν πτήση στην έδρα τους – ένα στρατιωτικό αεροδρόμιο που εδρεύει στην Περιφέρεια Τβερ. Στο επόμενο χρονικό διάστημα τα αεροσκάφη θα εισέλθουν σε υπηρεσία και θα ξεκινήσουν να θωρακίζουν τον εναέριο χώρο της Ρωσικής Ομοσπονδίας» επεσήμανε η ανακοίνωση.

Φέτος, η Σμηναρχία μαχητικών αεροσκάφων της Δυτ. Στρατ. Περιφέρειας που σταθμεύει στην Περιφέρεια Τβερ θα εξοπλιστεί με μαχητικά του συγκεκριμένου τύπου. Το 2013 μια Μοίρα της σύνθετης Σμηναρχίας του Μούρμανσκ της Δυτ. Στρατ. Περιφέρειας παρέλαβε τα  πρώτα εκσυγχρονισμένα μαχητικά-αναχαιτιστικά MiG-31MB, πρόσθεσε η υπηρεσία τύπου.

Το MiG-31BM είναι ένα διθέσιο, υπερηχητικό, μεγάλης εμβέλειας αναχαιτιστικό αεροσκάφος το όποιο εξελίχθηκε από τη Ρωσική αεροναυπηγική βιομηχανία MiG. Ενσωματώνει εκσυγχρονισμένα ηλεκτρονικά πτήσης, εμβέλεια ανίχνευσης στόχου 320 χιλιομέτρων και ακτίνα προσβολής 280 χλμ. Το πολλαπλών επιλογών ραντάρ του αεροσκάφους μπορεί να ανιχνεύσει, ταυτόχρονα, περισσότερους από 24 στόχους, εμπλέκοντας τους οχτώ την ίδια στιγμή.

About The Author

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

Αρέσει σε %d bloggers: