Ρωσικό αντιαεροπορικό σύστημα S-400 Triumph. (militaryparitet.com)

Ρωσικό αντιαεροπορικό σύστημα S-400 Triumph. (militaryparitet.com)

Οι στρατιωτικές μονάδες του αντιαεροπορικού συντάγματος στο Ζβενίγκοροντ οι οποίες διαθέτουν τα αντιαεροπορικά συστήματα S-400 Triumph, μετά την ολοκλήρωση της εκπαιδευτικής περιόδου στον εξομοιωτή Tembr-M, έχουν εισέλθει σε φάση επιχειρησιακής ετοιμότητας.
Οι συγκεκριμένες μονάδες είναι υπεύθυνες για την εξασφάλιση της αντιαεροπορικής άμυνας της Μόσχας δημοσίευσε το ITAR-TASS επικαλούμενο δήλωση του επίσημου εκπρόσωπου των αεροδιαστημικών αμυντικών δυνάμεων Συνταγματάρχη Αλεξέι Ζλάτουχιν.

Οι στρατιωτικές μονάδες των Αεροδιαστημικών Αμυντικών Δυνάμεων του αντιαεροπορικού συντάγματος Ζβενίγκοροντ απέκτησαν τα αντιαεροπορικά συστήματα S-400 Triumph και Pantsir S-1 τον Μάρτιο. Το προσωπικό έχει ολοκληρώσει με επιτυχία την απαιτούμενη εκπαίδευση για το χειρισμό των συστημάτων S-400. Η εκπαίδευσή πραγματοποιήθηκε στο μοναδικό Ρωσικό εκπαιδευτικό σύνταγμα των Αεροδιαστημικών Αμυντικών Δυνάμεων. Έχουν ήδη εκτελέσει πρακτική εξάσκηση στο πεδίο βολής του Καπούστιν Γιαρ και έχουν εισέλθει σε υπηρεσία για την παροχή αντιαεροπορικής προστασίας στην Μόσχα και την κεντρική βιομηχανική περιοχή, είπε ο Ζλάτουχιν.

Ο Ζλάτουχιν πρόσθεσε πως «το εκπαιδευτικό σύνταγμα των Αεροδιαστημικών Αμυντικών Δυνάμεων που έχει έδρα την περιοχή της Μόσχας έχει ως αποστολή την εκπαίδευσή των αντιαεροπορικών συνταγμάτων που χρησιμοποιούν S-300 και S-400. Η εκπαίδευσή πραγματοποιείται υπό σύνθετες αεροπορικές συνθήκες με τη χρήση πραγματικών αεροσκάφων και των εξομοιωτών Tembr-M.»

Σύμφωνα με το ITAR-TASS ο εξομοιωτής Tembr-M θεωρείται μοναδικός επειδή επιτρέπει την εξομοίωση οποιουδήποτε επιχειρησιακού περιβάλλοντος σε κατάσταση πραγματικού χρόνου. Με τη χρήση ψηφιακού χάρτη περιοχής της Μόσχας οι εκπαιδευτές του εκπαιδευτικού συντάγματος μπορούν να εκπαιδεύσουν και να προετοιμάσουν τις μονάδες που διαθέτουν S-300 και S-400 για επιχειρήσεις σε οποιαδήποτε περιοχή του κόσμου.

«Πέρυσι είχαμε πραγματοποιήσει 30 ασκήσεις στις εγκαταστάσεις του εκπαιδευτικού συντάγματος. Οι εκπαιδευτές του συντάγματος έχουν εκπαιδεύσει περισσότερες από 70 στρατιωτικές μονάδες σταθμών διοικήσεως των αντιαεροπορικών συνταγμάτων. Περισσότεροι από 1000 στρατιωτικοί των Αεροδιαστημικών Αμυντικών Δυνάμεων έχουν ολοκληρώσει την παραπάνω εκπαίδευσή,» επεσήμανε ο Συνταγματάρχης

About The Author

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: