Στην φωτογραφία είναι το νέο ρωσικής κατασκευής θωρακισμένο όχημα ΤΟΜΠ όπως εντοπίστηκε κατά τις δοκιμαστικές διελεύσεις της στρατιωτικής παρέλασης. (armyrecognition.com)

Μία φωτογραφία και ένα βίντεο που αποδεσμεύτηκαν στο διαδίκτυο παρουσιάζουν για πρώτη φορά, το νέο ρωσικής κατασκευής τεθωρακισμένο 8X8 όχημα μεταφοράς προσωπικού «Boomerang» ή «Bumerang» κατά τη διάρκεια των δοκιμαστικών διελεύσεων για την Στρατιωτική Παρέλαση της Ημέρας της Νίκης στο πεδίο δοκιμών Αλαμπίνο κοντά στην Μόσχα.

Κάθε χρονιά η Ρωσία πραγματοποιεί μία στρατιωτική παρέλαση στην Κόκκινη Πλατεία για να τιμήσει την μνήμη της συνθηκολόγησης της ναζιστικής Γερμανίας το 1945, με την οποία τερματίστηκαν επισήμως οι εχθροπραξίες του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου στην Ευρώπη.

Εκτός απο το νέο θωρακισμένο όχημα Boomerang, η παρέλαση της 9ης Μαΐου θα περιλαμβάνει τα νεότερα οπλικά συστήματα της Ρωσίας όπως το προηγμένο άρμα μάχης Armata T-14, το Kurganets-25, το όχημα μεταφοράς προσωπικού Typhoon-U, το αυτοκινούμενο οβιδοβόλο 2S35 Koalitsiya-SV (Coalition) και το αντιαρματικό πυραυλικό σύστημα Kornet-D.

To Boomerang είναι ένα τεθωρακισμένο όχημα μεταφοράς προσωπικού νέας εξέλιξης το οποίο χρησιμοποιείται για την μεταφορά προσωπικού  και κατασκευάζεται από τη ρωσική αμυντική βιομηχανία με σκοπό να αντικαταστήσει την οικογένεια των παλιότερων οχημάτων BTR-80 που είναι σε υπηρεσία με τις ρωσικές ένοπλες δυνάμεις.

Το πρώτο σχέδιο του Boomerang που αποδεσμεύθηκε στο διαδίκτυο παρουσιάζει ότι το όχημα είναι εξοπλισμένο με ένα τηλεχειριζόμενο οπλικό σταθμό οπλισμένο με ενα αυτόματο πυροβόλο 2A42 των 30 χιλιοστών. Ένα συζυγές πολυβόλο των 7,62 χιλιοστών είναι τοποθετημένο στα δεξιά του κυρίως οπλισμού. Σε κάθε πλευρά του πύργου υπάρχουν δύο εκτοξευτές αντιαρματικών καθοδηγούμενων πυραύλων Kornet-EM.

Το σχέδιο του Boomerang έχει πολλές ομοιότητες με ένα σύγχρονο τροχοφόρο θωρακισμένο όχημα μάχης με το συγκρότημα ισχύος τοποθετημένο στο εμπρόσθιο μέρος, τον οδηγός μπροστά και αριστερά, τον πύργο στον κέντρο και το διαμέρισμα του πεζικού στο πίσω μέρος.
Το πεζικό επιβιβάζεται και αποβιβάζεται από το σκάφος δια μέσου υδραυλικών θυρών στο πίσω μέρος του σκάφους.

Το Boomerang μπορεί να μεταφέρει συνολικά 10 στρατιώτες, συμπεριλαμβανομένων του οδηγού, αρχηγού, πυροβολητή και ομάδας 7 ατόμων.

Απόδοση απο το Armyrecognition.com για την Προέλαση.

Αρέσει σε %d bloggers: