Το νέο ρωσικό μελλοντικό αεροσκάφος αεροκίνητου συστήματος ελέγχου και προειδοποίησης (AWACS) A-100 εκτέλεσε την πρώτη πτήση καθώς υποβάλλεται στο νέο στάδιο κρατικών προκαταρκτικών πτήσεων, όπως ανακοίνωσε το Σάββατο στους δημοσιογράφους το ρωσικό υπουργείο άμυνας.

“Το τελευταίο πολυλειτουργικό αεροσκάφος αεροκίνητου συστήματος ελέγχου και προειδοποίησης (AWACS) A-100 ξεκίνησε το πρόγραμμα προκαταρκτικών πτήσεων και πραγματοποίησε την παρθενική του πτήση,” ανακοίνωσε το υπουργείο.

Το A-100 είναι μια τροποποιημένη έκδοση του στρατηγικού μεταφορικού Il-76MD-90A (Ilyushin). Σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο άμυνας, το αεροσκάφος είναι εξοπλισμένο με ψηφιακό σύστημα πλοήγησης και ψηφιακά συστήματα ελέγχου στο “γυάλινο” πιλοτήριο του, μαζί με τον νέο ραδιοσημαντήρα δυο ζωνών με κεραιοστοιχία συμφασικών στοιχείων που κατασκευάζεται από την εταιρεία μηχανικής ραδιοελέγχου Vega.

“To πολυλειτουργικό αεροσκάφος αεροκίνητου συστήματος ελέγχου και προειδοποίησης (AWACS) A-100 αναπτύχθηκε λόγω της εμφάνισης νέων κλάσεων στόχων και της δημιουργίας αεροποριών με νέας γενιάς μαχητικά πολλαπλών ρόλων. Οι δυνατότητες του ξεπερνούν σημαντικά τόσο τα εγχώρια και ξένα ανάλογα, συμπεριλαμβανομένου και του AWACS E-3 της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ,” δήλωσε το ρωσικό υπουργείο.

Το A-100 απογειώθηκε για πρώτη φορά την 18η Νοεμβρίου 2017 για τον έλεγχο των αεροδυναμικών χαρακτηριστικών, ηλεκτρονικών βοηθημάτων πτήσης και τον εξοπλισμό αεροπορικής σκόπευσης.

Απόδοση/Μετάφραση απο το TASS.ru για την Προέλαση.

One Response

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: