Ο αριθμός των ανεπάνδρωτων εναέριων οχημάτων (“UAV”) “ANKA-S” στο οπλοστάσιο της τουρκικής διοίκησης αεροπορίας αυξήθηκε στα έξι συστήματα.

Σε μια γραπτή ανακοίνωση που αποδεσμεύθηκε την Κυριακή, 8 Απριλίου 2018, από το τουρκικό υφυπουργείο αμυντικών προγραμμάτων (“Undersecretariat of Defence Industries -SSM”), αναφέρθηκε ότι το “UAV ANKA-S”, που κατασκευάζεται από τις τούρκικες αεροπορικές βιομηχανίες (“TAI”), αναπτύχθηκε με σκοπό την χρήση ημέρα και νύχτα, συμπεριλαμβανομένων δυσμενών καιρικών συνθηκών, σε αποστολές αναγνώρισης, επιτήρησης, εντοπισμού και ταυτοποίηση σταθερών ή κινούμενων στόχων όπως και στοχοθετημένες επιχειρήσεις πρόσκτησης πληροφοριών σε πραγματικό χρόνο. Διαθέτει, επίσης, τη δυνατότητα ελέγχουν δια μέσω εθνικών δορυφόρων.

Η ανακοίνωση δήλωσε επίσης ότι αυτά τα ανεπάνδρωτα εναέρια όχημα κατασκευάστηκαν στο πλαίσιο συμβάσεων που υπογράφηκαν μεταξύ των “SSM” και “TAI” για να καλύψουν τις επιχειρησιακές ανάγκες των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων, ενώ δύο επιπλέον “ANKA-S” προστεθήκαν στις μονάδες που παραδόθηκαν στην τουρκική διοίκηση αεροπορίας και χρησιμοποιούνται αποτελεσματικά στο πεδίο, αυξάνοντας κατά συνέπεια τον συνολικό αριθμό αυτών των “UAV” εντός του οπλοστασίου στα έξι συστήματα.

Εν των μεταξύ, συνολικά σαράντα έξι (46) “Bayrakter TB2”, ένα άλλο ανεπάνδρωτο αερόχημα που κατασκευάστηκε στο πλαίσιο σύμβασης που υπογράφηκε μεταξύ “SSM” και ιδιωτικού τομέα, μεταδόθηκε ότι ως στιγμής έχουν παραδοθεί στις δυνάμεις ασφαλείας, έτσι ο συνολικός αριθμός των ανεπάνδρωτων εναέριων οχημάτων στο οπλοστάσιο των δυνάμεων ασφαλείας αυξήθηκε στα πενήντα δύο (52) συστήματα.

Στην ανακοίνωση, υπογραμμίστηκε ότι η παραγωγή των ανεπάνδρωτων οχημάτων “ANKA-S” και “Bayraktar TB2” που κατασκευάστηκαν με εγχώρια και εθνικά μέσα θα συνεχιστεί συμφωνά με τις ανάγκες των δυνάμεων ασφαλείας.

Απόδοση/Μετάφραση απο το “dailysabah.com” για την Προέλαση.

About The Author

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: