Σύστημα καπνογόνων ROSY.

Με σκοπό την παροχή προστασίας στα οχήματα του, ο Στρατός της Γερμανίας αγόρασε το σύστημα καπνογόνων ROSY της εταιρείας Rheinmetall.

Η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Εξοπλισμού, Πληροφορικής και Υποστήριξης Ενόπλων Δυνάμεων BAAINBw (Bundesamt für Ausrüstung, Informationstechnik und Nutzung der Bundeswehr) της Γερμανίας, υπέγραψε σύμβαση με το γερμανικό όμιλο για τη προμήθεια του Γερμανικού Στρατού με εκτοξευτές καπνογόνων και εξοπλισμού εγκατάστασης για 500 οχήματα. Με αξία περίπου 8,5 εκατομμύρια, η αρχική παραγγελία περιλαμβάνει επίσης 50000 καπνογόνων 40 χιλιοστών.[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=DBKm3rj_d3I]

Το σύστημα καπνογόνων ROSY συμβάλλει στη προστασία του πληρώματος και επιβατών των στρατιωτικών και πολιτικών οχημάτων από αιφνιδιαστικές επιθέσεις και ενέδρες, παραδείγματος χάριν κατά τη διάρκεια αναγνωριστικών περιπόλων ή κατά τη κίνηση σε φάλαγγα. Αντίθετα από τα συμβατικά συστήματα καπνογόνων, το ROSY δημιουργεί,μέσα σε ένα δευτερόλεπτο, μία μεγάλη περιοχή, προπέτασμα καπνού μεγάλης διάρκειας.

Οι πολλαπλοί εκτοξευτές καπνογόνων εξασφαλίζουν τη δυνατότητα προστασίας κατά 360°.

About The Author

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

Αρέσει σε %d bloggers: