Ελικόπτερο S70 Black Hawk της Τουρκικής Στρατοφυλακής, με υψηλόβαθμους αξιωματικούς, κατέπεσε στην βόρεια επαρχία της Κερασούντας στις ακτές της Μαύρης Θάλασσας στην Τουρκία, την είδηση μετέδωσαν τουρκικά μέσα ενημέρωσης.

Το συμβάν έλαβε χωρά στα υψίπεδα της Κερασούντας την Τρίτη.

Υπήρξαν αντικρουόμενες αναφορές σχετικά με τον αριθμό των θυμάτων.

Σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό CNN Turk, έξι άτομα σκοτώθηκαν.

Ωστόσο, ο Πρωθυπουργός της χώρας, Μπιναλί Γιλντρίμ δήλωσε: “Πέντε νεκροί και ίσως περισσότεροι”.

Μιλώντας από την δυτική επαρχία της Σμύρνης, ο Πρωθυπουργός είπε ότι το ατύχημα προκλήθηκε από τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες.

Παρομοίως, υπήρξαν διαφορετικές αναφορές σχετικά με τον αριθμό των επιβατών σύμφωνα με το ιδιωτικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Dogan της Τουρκίας και τον τηλεοπτικό σταθμό CNN Turk ανεβάζοντας τον αριθμό των νεκρών στους 11 και 15 αντίστοιχα.

Το Dogan ανέφερε οτι οι αξιωματικοί ταξίδευαν στην περιοχή για να συναντήσουν τα στρατεύματα της περιοχής επι τη ευκαιρεία των εορτασμών του Είντ αλ- Φιτρ, το οποίο σηματοδοτεί την ολοκλήρωση του ιερού Ισλαμικού μήνα νηστείας των μουσουλμάνων, το Ραμαζάνι.

Ένας ταξίαρχος, ένας συνταγματάρχης και δύο ταγματάρχες ήταν ανάμεσα στους επιβαίνοντες στο ελικόπτερο όταν αυτό προσέκρουσε, πρόσθεσε το δημοσίευμα.

Εν τω μεταξύ, η τηλεόραση του CNN Turk μετέδωσε οτι το S70 προσέκρουσε εν μέσω δυσμενών καιρικών συνθηκών σε ορεινή περιοχή προσθέτοντας οτι ανάμεσα στους επιβαίνοντες στο ελικόπτερο ήταν ο ταξίαρχος αρκετοί αξιωματικοί, πολίτες και παιδιά συγγενείς των στρατιωτών.

Δεν υπήρξε άμεση ενημέρωση για τα αίτια της πρόσκρουσης. Ομάδες έρευνας και διάσωσης απεστάλησαν στην περιοχή.

Απόδοση/Μετάφραση από το Defence-Blog.com για την Προέλαση.

 

About The Author

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

Αρέσει σε %d bloggers: