Παρά την πρόσφατη συμφωνία για την αγορά του συστήματος αεράμυνας S-400 από την Ρωσία, η Τουρκία υπέγραψε επίσης μια αρχική συμφωνία με την γαλλο-ιταλική κοινοπραξία Eurosam για την ανάπτυξη ενός συστήματος αντιπυραυλικής άμυνας.

Σύμφωνα με την συμφωνία, τούρκικες εταιρείες μαζί με την Eurosam -η οποία ανήκει στον πολυεθνικό κατασκευαστή πυραύλων MBDA και την γαλλική Thales- θα εργαστούν από κοινού για να παράγουν τα συστήματα SAMP-T Aster-30 πυραύλου εδάφους αέρος (SAM) μεγάλου βεληνεκούς, το οποίο χρησιμοποιείται ήδη σε αρκετές χώρες μέλη του NATO.

Το σύστημα SAMP-T Aster-30 χρησιμοποιεί ένα δίκτυο εξελιγμένων ραντάρ και αισθητήρων συμπεριλαμβανομένων των ραντάρ 3D φάσης διάταξης -που του επιτρέπει να είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικό εναντίον σ’όλους τους τύπους των εναέριων απειλών.

Το σύστημα μπορεί να αναχαιτίσει βλήματα με εμβέλεια 600 χιλιομέτρων και μπορεί να λειτουργεί σε αυτόνομη λειτουργία ή μπορεί να ενσωματωθεί σε ένα συντονισμένο δίκτυο, όπως το σύστημα πυραυλικής άμυνας του NATO.

Αρέσει σε %d bloggers: