Το ναυτικό της Δημοκρατίας της Κορέας παρέλαβε το τρίτο αποβατικό πλοίο κλάσης “Cheonwangbong”. Η υπηρεσία βρίσκεται σε τροχιά χρήσης της κλάσης των τεσσάρων πλοίων, η οποία θα ενισχύσει σημαντικά τις αποβατικές ικανότητες της χώρας, έως τα τέλη του 2019.

Το ναυτικό της Δημοκρατίας της Κορεάς (“RoKN”) παρέλαβε το τρίτο αρματαγωγό πλοίο κλάσης «Cheonwangbong» (LST-2) από την τοπική ναυπηγική βιομηχανία “Hyundai Heavy Industries” (HHI).

Το πλοίο, το οποίο από τη στιγμή που θα εισέλθει στην ενεργό υπηρεσία θα ειναι γνωστό στο “RoKN” ως “Ilchulbong” με πλευρικό αριθμό (“pennant number”) 688, παραδόθηκε στο ναυτικό την 2α Απριλίου, όπως ανακοίνωσε την ίδια ημέρα η νοτιοκορεατική Διεύθυνση Διαχείρισης Αμυντικών Προγραμμάτων (“DAPA”).

Το “Ilchulbong” ειναι το τρίτο από τα τέσσερα προγραμματισμένα αποβατικά αρματαγωγά “LST-II” για το “RoKN”. Το πρωτο πλοίο της κλάσης “Cheonwangbong” (686) εισήλθε στην ενεργό υπηρεσία τον Νοέμβριο του 2014. Το δεύτερο πλοίο, το “ROKS Cheonjabong” (687) εντάχθηκε στο νοτιοκορεάτικο ναυτικό τον Αύγουστο του 2017, ενώ το τέταρτο πλοίο, το “Nojeokbong” (689) καθελκύστηκε το Νοέμβριο του ίδιου έτους.

Η κλάση “Cheonwangbong” έχει συνολικό μήκος 126,9 μέτρων, πλάτος 19,4 μ., και βύθισμα σκάφους 5,4 μ. Έχει εκτόπισμα 4900 τόνων και μπορεί να φιλοξενήσει συμπληρωματικό πλήρωμα 130 ατόμων.

Είναι εξοπλισμένο με τεσσερις κινητήρες “MAN 12V28/33D” σε μια συνδυασμένη διαμόρφωση πετρελαίου και πετρελαίου (“CODAD”). Το “LST” μπορεί να επιτύχει ανωτάτη ταχύτητα 23 κόμβων, οικονομική ταχύτητα πλεύσης 18 κόμβων, και βασική αυτονομία 8000 ναυτικών μιλίων (14816 χλμ) στους 12 κόμβους.

Το πλοίο μπορεί να μεταφέρει στο πρωραίο κατάστρωμα δύο μηχανοκίνητα αποβατικά ταχύπλοα που μπορούν να αναπτυχθούν μέσω ενός γερανού καταστρώματος δυναμικότητας εξήντα πέντε τόνων, και μπορεί να αποβιβάσει μέχρι 300 πλήρως εξοπλισμένους στρατιώτες και οχτώ αποβατικά οχήματα εφόδου. Το κατάστρωμα πτήσης του αποβατικού μπορεί να δεχθεί μεχρι δύο ελικόπτερα, όπως το UH-60A.

Ridzwan Rahmat

Απόδοση/Μετάφραση απο το “Janes.Com” για την Προέλαση.

Αρέσει σε %d bloggers: