Σύμφωνα με τον ιστότοπο “NavyRecognition.Com”, ο οποίος επικαλείται πηγές στην Ελλάδα, την περασμένη εβδομάδα η Γαλλία πραγματοποίησε συνάντηση με Έλληνες αξιωματούχος σχετικά με την προμήθεια πολεμικών πλοίων, συμπεριλαμβανομένης της φρεγάτας “Belaharra”. Την Παρασκευή, 12 Ιανουαρίου 2018, η εφημερίδα “Η Καθημερινή” δημοσίευσε ότι οι διαπραγματεύσεις για τις φρεγάτες “FREMM” και τις κορβέτες “Gowind” θα ξεκινήσουν τον Φεβρουάριο.

Σύμφωνα με τις πηγές του “NavyRecognition.Com” στην Ελλάδα, Γάλλοι αξιωματούχοι (συμπεριλαμβανομένων εκπρόσωπων από τα ναυπηγεία “Naval Group”) συναντήθηκαν την Τετάρτη, 17 Ιανουαρίου 2018, με αξιωματούχους της Ελληνικής Γενικής Διεύθυνσης Αμυντικών Εξοπλισμών και την Πέμπτη, 18 Ιανουαρίου με τον αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας και τον αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού. Συζήτησαν σχετικά με ένα ευέλικτο χρηματοδοτικό σχέδιο για 2+2 πλοία.

Η χρηματοδότηση μπορεί να προκύψει από τα κέρδη των Ελληνικών ομολόγων που αγόρασε η Γαλλία κατά τα προηγούμενα χρόνια και δεν έχουν επιστραφεί ακόμα στην Ελλάδα. Κατά τη διάρκεια των προηγούμενων ετών της οικονομικής κρίσης, οι χώρες της Ευρωζώνης αγόρασαν Ελληνικά ομόλογα και συμφωνήσαν ότι θα επιτρέψουν τα κέρδη. Ωστόσο, αυτά τα κέρδη δεν έχουν ακόμα επιστραφεί στην Ελλάδα παρά τη συμφωνία. Έτσι, φαίνεται ότι η Γαλλία μπορεί να επιστρέψει πίσω αυτά τα κέρδη μέσω των φρεγατών.

Οι πηγές του “NavyRecognition.Com” αναφέρουν ότι η ανάγκη του Πολεμικού Ναυτικού για πλοία αεράμυνας υπήρχε συνεχώς (εν πάση περιπτώσει απο το 2011). Η προμήθευα μεταχειρισμένων αντιτορπιλικών κλάσης “Arleigh Burke” απο το Ναυτικό των Ηνωμένων Πολιτείων Αμερικής (ΗΠΑ) είχε εξεταστεί κάποια στιγμή.

Το γεγονός ότι το ναυπηγείο “Naval Group” προτείνει την “Belharra” (μαζί με τις «FREMM» και «Gowind») έχει κάποια βάση: Η νέας γενιάς μεσαίου μεγέθους φρεγάτα («FTI») που έχει επιλεχθεί από το Γαλλικό Ναυτικό («Marine Nationale») έχει το πλεονέκτημα να είναι μικρότερη, πιο οικονομική πλατφόρμα εν συγκρίσει με την “FREMM” (4000 τόνους εν σχέση με τους 6000). Ωστόσο, μπορεί να διαμορφωθεί με 32Χ συστήματα κάθετης εκτόξευσης («VLS») του «SAM» μεγάλου βεληνεκούς “MBDA Aster 30” και στη βασική διαμόρφωση είναι εξοπλισμένη με το νέο πλήρως ψηφιακό ραντάρ “AESA” σταθερών πλαισίων “Sea Fire 500” της “Thales”. Το ραντάρ, σύμφωνα με την “Thales”, προσφέρει πεντακόσια συν (500+) χιλιόμετρα κάλυψη επιτήρησης, ενώ ο “Aster 30” έχει επιχειρησιακό βεληνεκές έως εκατόν είκοσι (120) χιλιόμετρα σύμφωνα με την “MBDA”.

©Naval Group | Καλλιτεχνική απόδοση της φρεγάτας “Belharra” στην θάλασσα.

©Naval Group | Καλλιτεχνική απόδοση της φρεγάτας “Belharra” στην θάλασσα.

Σχετικά με την “FTI”

Τον Απρίλιο του 2017 το γαλλικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε την απόδοση μιας σύμβασης στην “DCNS” (τωρα “Naval Group”) για την ανάπτυξη και κατασκευή πέντε μονάδων επιφανείας “FTI” (“Frégate de Taille Intermédiaire” ή φρεγάτα μεσαίου μεγέθους) με προορισμό το Γαλλικό Ναυτικό. Η πρώτη εκ των πέντε φρεγατών του προγράμματος που διαχειρίζεται η “DGA” πρέπει να παραδοθεί το 2023 με είσοδο στην ενεργό υπηρεσία το 2025.

Η “FTI” θα έχει εκτόπισμα 4200 τόνων με πλήρωμα εκατόν είκοσι πέντε (125) ναυτών. Θα έχει ικανότητες ανθυποβρυχιακού πολέμου, αντιαεροπορικών επιχειρήσεων όπως επίσης και την υποστήριξη αποστολών ειδικών δυνάμεων.

Απόδοση/Μετάφραση από το “NavyReocognition.Com” για την Προέλαση.

Αρέσει σε %d bloggers: