Κατά την έκθεση ναυτιλίας και άμυνας IMDEX Asia στην Σιγκαπούρη η Saab αποκάλυψε το τροποποιημένο υποβρύχιο A26 εξοπλισμένο με πυραύλους κρουζ Tomahawk προσβολής χερσαίων στόχων με δυνατότητα κάθετης εκτόξευσης, αυτή είναι η πρώτη φορά που ένα παρόμοιο σύστημα τοποθετείται σε ένα υποβρύχιο συμβατικής πρόωσης.

Το μοντέλο που παρουσιάστηκε στο περίπτερο της Saab στην IMDEX Asia πρόβαλλε τρεις κυλίνδρους με έξι κελιά κάθετης εκτόξευσης στο κέντρο ενός επιμηκυμένου τμήματος προπλάσματος του υποβρυχίου A26. Η Saab ειπε οτι το επιμηκυμένο τμήμα πρόσθεσε 33 πόδια και περίπου 400 με 500 τόνους στο εκτόπισμα του A26.

Σύμφωνα με τον Γκούναρ Όχλουντ, τον επικεφαλής τμήματος προϊόντων της Kockums, η οποία αποτελεί τμήμα της Saab, η επιμηκυνμένη ενότητα “δείχνει την ευελιξία στην εκτέλεση διαφόρων αποστολών” του A26, ο οποίος είπε ότι μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για την αποθήκευση και την ανάπτυξη μη επανδρωμένων υποβρυχίων οχημάτων, ακόμη και ειδικών δυνάμεων και βατραχανθρώπων.

Η Saab είπε ότι το επιμηκυμένο τμήμα μπορεί να τοποθετηθεί στα νέας κατασκευής υποβρύχια ή εκ των υστέρων σε υφιστάμενα σκάφη στο πλαίσιο προγράμματος εκσυγχρονισμού μέσης ζωής. Η βιομηχανία απέκτησε εμπειρία πάνω στο υποβρύχια κλάσης Archer της Σιγκαπούρης, τα οποία ήταν τα πρώην υποβρύχια κλάσης Βέστεργκέτλαντ της Σουηδίας που δέχθηκαν το 40 ποδών επιμηκυμένου τμήματος για το σύστημα αναερόβιας πρόωσης (AIP).

Όταν ρωτήθηκε απο το Defence News σχετικά με την επίδραση που το επιπρόσθετο τμήμα θα έχει στην απόδοση του A26, o Όχλουντ είπε οτι η προγενέστερη εμπειρία της Saab σε παρόμοιες εργασίες πάνω σε άλλα υποβρύχια δεν παρουσίασε επιδράσεις στη συνολική απόδοση.

Το Defence News πιστεύει ότι ο πύραυλος χερσαίας κρούσης Tomahawk, ή TLAM, προτείνεται από την Saab για τον υπο εξέλιξη πρόγραμμα προμήθειας υποβρυχίου ενός δυνητικού Ευρωπαίου πελάτη. Το γεγονός ότι η βιομηχανία εμφανίζεται με μια συγκεκριμένη πρόταση όπως αυτή υποδηλώνει ότι έχει εξασφαλίσει την έγκριση των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής (ΗΠΑ) για την ενσωμάτωση των Tomahawk πάνω στο Α26.

Η Saab αρνήθηκε να αποκαλύψει ποιος ειναι αυτός ο πελάτης, αν και για κάποιον που ενδιαφέρεται να κάνει μια εγκυκλοπαιδική έρευνα ως προς την ταυτότητα της ενδιαφερόμενης χώρας, δεν υπάρχουν αρκετές ευρωπαϊκές χώρες που έχουν σε εξέλιξη πρόγραμμα προμήθειας υποβρυχίων και είναι τόσο κοντά στις ΗΠΑ ώστε να μπορούν να προμηθευτούν τους Tomahawk.

Mike Yeo

Απόδοση/Μετάφραση από το DefenceNew.Com για την Προέλαση.

About The Author

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

Αρέσει σε %d bloggers: