Η Ισραηλινή Πολεμική Αεροπορία (IAF) δυσκόλεψε πάρα πολύ την αποστολή των Μπλε δυνάμεων κατά τις αμυντικές επιχειρήσεις που είχαν ως στόχο την προστασία των Μπλε δυνάμεων και των εγκαταστάσεων.

Πρόσφατα δώδεκα F-15E της 494ης Μοίρας Μαχητικών που έχει ως έδρα την αεροπορική βάση της Βασιλικής Αεροπορίας στο Lakenheath της Αγγλίας, ολοκλήρωσαν τη διετή εκπαίδευση τους στο Ισραήλ προς υποστήριξη της άσκησης “Juniper Falcon”.

©Tech. Sgt. Matthew Plew / U.S. Air Force | C-130

Όπως ανέφερε ο Αρχισμηνίας Μάθιου Πλιού, του τμήματος δημόσιων σχέσεων της 48ης Πτέρυγας Μάχης, στο άρθρο με τίτλο “Οι αμερικανικές δυνάμεις ολοκλήρωσαν την άσκηση Juniper Falcon 17-2«, τα Strike Eagle πετάξαν αποστολές μαζί με την IAF ολοκληρώνοντας το πεδίο των εργασιών στην εκπαίδευση για την Αντιμετώπιση Αεράμυνας (DCA) Εισβολή, Άσκηση Μεγάλης Δύναμης (LFE) και Ηλεκτρονικό Πόλεμο (EW).

Η ίδια άσκηση, η οποία διεξήχθη από 7 ως 17 Μαΐου, που περιελάμβανε δύο C-130J της 37η Μοίρας Αερομεταφορών της Αεροπορικής Βάσης Ραμσταϊν στην Γερμανία και αερομεταφερόμενους στρατιώτες της 173ης Ταξιαρχίας Πεζικού Ομάδα Μάχης από την Βιτσέντσα της Ιταλία, εκτέλεσαν αποστολές αερομεταφορών μαζί με την IAF που περιελάμβαναν πτήσεις σχηματισμών σε χαμηλό ύψος, ρίψεις φορτίων και αλεξιπτωτιστών από τις ΗΠΑ και τις δυνάμεις της διοργανώτριας χώρας, επιθετική προσεδάφιση και αποστολές με διόπτρες νυχτερινής παρατήρησης.

©Tech. Sgt. Matthew Plew / U.S. Air Force | F-15I και F-15E

Σύμφωνα με τον ιστότοπο Times Of Israel οι Κόκκινες δυνάμεις της IAF δυσκόλεψαν πάρα πολύ τις Μπλε δυνάμεις κατά τις αμυντικές επιχειρήσεις που είχαν ως στόχο να προστατευτούν οι Μπλε δυνάμεις και οι εγκαταστάσεις τους. Στην πραγματικότητα οι Αμερικανικές και Ισραηλινές δυνάμεις κυριάρχησαν στον εναέριο χώρο νοτίως της εβραϊκής χώρας, πραγματοποιώντας αερομαχίες και εκτελώντας πτήσεις βομβαρδισμού εναντίον μιας εχθρικής χώρας με την ονομασία Stallion.

©Tech. Sgt. Matthew Plew / U.S. Air Force | F-15E

©Tech. Sgt. Matthew Plew / U.S. Air Force | F-15E

Στην πραγματικότητα, οι δυνάμεις Stallion, ήταν οι Ισραηλινές δυνάμεις. Η Μοίρα «Ιπτάμενος Δράκος» της IAF, επίσης γνωστή ως η «Κόκκινη Μοίρα», προσομοίωσε κατά την άσκηση το ρόλο των εχθρικών αεροσκαφών.

©Tech. Sgt. Matthew Plew / U.S. Air Force | F-15I

Κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσης μαχητικά αεροσκάφη F-16 Μοίρας «Ιπτάμενος Δράκος» προσομοιώσαν όχι μόνο τα τεχνολογικής αιχμής μαχητικά όπως το Sukhoi Su-35 και MiG-29, αλλά επίσης και τα ευέλικτα αεροσκάφη, εποχής Ψυχρού Πολέμου, MiG-21. Επίσης, οι δυνάμεις Stallion διέθεταν, εναντίον των δυνάμεων του αμερικανοισραϊλινου συνασπισμού, τις αντιαεροπορικές πυροβολαρχίες SA-2, SA-6 και SA-22.

©Tech. Sgt. Matthew Plew / U.S. Air Force | F-15I

©Tech. Sgt. Matthew Plew / U.S. Air Force | F-15I

Η «Juniper Falcon» αντιπροσωπεύει το συνδυασμό αρκετών διμερών τμημάτων εκπαιδευτικών ασκήσεων των Ισραηλινών Δυνάμεων Αυτοάμυνας (IDF) που πραγματοποιούνται κάθε χρόνο από το 2011. Αυτές οι ασκήσεις συγχωνεύθηκαν με σκοπό την επαύξηση των δυνατοτήτων στην κοινή εκπαίδευση και το κέρδος στις μεταφορές και την εξοικονόμηση χρημάτων που κερδίζονται από την συνάθροιση των δυνάμεων. Η “Juniper Falcon”, μαζί με την “Juniper Cobra” (που πραγματοποιήθηκε κατά τα προηγούμενα έτη), ειναι τμήμα της ετήσιας αλληλουχίας των εκπαιδευτικών ασκήσεων μεταξύ των IDF και της USEUCOM.

©Tech. Sgt. Matthew Plew / U.S. Air Force | F-15I και F-15E

©Tech. Sgt. Matthew Plew / U.S. Air Force | F-15

Απόδοση/Μετάφραση από το theaviationgeekclub.com για την Προέλαση.

Αρέσει σε %d bloggers: