Γραφεί ο Ευστάθιος Βασιλείου

Ανταποκρινόμενη σε απαίτηση του γερμανικού στρατού για ένα αερομεταφερόμενο όχημα αναγνωρίσεως μακράς ακτίνας, η Kraus Maffei Wegmann (ΚΜW) παρουσίασε τον Σεπτέμβριο του 2014 στην διεθνή έκθεση MSPO το όχημα 4×4 Special Operation Vehicle (SOV).

Το όχημα ξεκίνησε να αναπτύσσεται το 2012 σε συνεργασία με την ιταλική εταιρία Bremach, στο όχημα παντός εδάφους T Rex της τελευταίας βασίστηκε το όχημα SOV. Η Βremach ιδρύθηκε το 1956 και καθιερώθηκε σαν κατασκευαστής ελαφρών οχημάτων μεταφορών, κυρίως τρίκυκλων (Motocarro, GR, NGR), που στην πορεία πέρασε στην κατασκευή ελαφρών αυτοκινήτων φορτηγών, πυροσβεστικών, ασθενοφόρων κλπ. Στην πορεία η συνεργασία της KMW συνεχίστηκε με την πολωνική αυτοκινητοβιομηχανία AMZ Kutno που παρέθεσε και τις προδιαγραφές του οχήματος.

Το 4×4 SOV είναι ένα όχημα ανοιχτής οροφής, με διαστάσεις Μ5,99xΠ2xΥ2,63 (μειώνεται στα 1,87μ για μεταφορά εντός ελικοπτέρου), βάρος 5 τόνους κενό, πολεμικό 7,5 τ. και ωφέλιμο φορτίο 2,5 τ. (ως κενό υπολογίζεται το βάρος του οχήματος με πλήρη φορτίο καυσίμου, υγρών και λιπαντικών αλλά χωρίς το πλήρωμά του, τον εξτρά εξοπλισμό του και το φορτίο του).

Κινείται με κινητήρα IVECO τριών λίτρων, υπερτροφοδοτούμενο ντήζελ που αποδίδει 168 ίππους επιτρέποντας στο όχημα ανώτατη ταχύτητα σε ομαλό δρόμο 130χλμ/ώρα και αυτονομία 900χλμ.
Το όχημα έχει καλές ικανότητες κίνησης εκτός δρόμου, ικανότητα ανάβασης σε κλίση ως 60%, σε πλαγιά ως 30%, έχει ακτίνα στροφής 13 μέτρα και ικανότητα κίνησης ελαστικών run-flat. Αν και ανοιχτού τύπου, εντείνοντας στην δυνατότητα επιβίωσης δια της ταχύτητας και της ευελιξίας παρά της θωράκισης, η KMW προέβλεψε για την θωράκιση και αντοχή του δαπέδου και των θυρών παρέχοντας έναν βαθμό προστασίας από θραύσματα και εκρήξεις αυτοσχέδιων εκρηκτικών μηχανισμών (ΑΕΜ).

Το πλήρωμα αριθμεί από 3 ως 6 άτομα, στα οποία παρέχονται τρείς σταθμοί ανάρτησης οπλισμού: ένας στο κέντρο της οροφής του οχήματος στη μορφή ενός μηχανικώς κινουμένου δακτυλίου για βαριά όπλα (πολυβόλο 12.7-mm ή πολυβομβιδοβόλο 40-mm) και δύο χειροκίνητους για πολυβόλα των 7.62-mm ή 5.56-mm (στη θέση του συνοδηγού και στο πίσω τμήμα της καρότσας).

Ο σκελετός roll-bar έχει την ικανότητα να διπλώνεται εντός 2 λεπτών από το πλήρωμα μειώνοντας τον χρόνο προετοιμασίας για αερομεταφορά και επιτρέποντας την αποβίβαση του οχήματος στη ζώνη πυρός έτοιμο για μάχη. Το SOV μπορεί να μεταφερθεί ως εσωτερικό φορτίο από αεροσκάφη κατηγορίας C-130, C-160 και ελικόπτερα CH-47 και CH-53.

Το όχημα έχει ήδη προσφερθεί και δοκιμαστεί από τους στρατούς της Γερμανίας και της Αυστρίας χωρίς ακόμα να έχει αποσπάσει παραγγελίες.

Το όχημα ξεκίνησε να αναπτύσσεται το 2012 σε συνεργασία με την ιταλική εταιρία Bremach, στο όχημα παντός εδάφους T Rex της τελευταίας βασίστηκε το όχημα SOV.

Πηγές:

  • http://www.military-today.com/trucks/kmw_sov.htm
  • http://www.army-technology.com/projects/kmw-special-operation-vehicle-sov/
  • http://www.kmweg.com/news-stories/stories/special-operations-vehicle.html
  • http://www.w54.biz/showthread.php?61-All-Terrain-and-High-Mobility-Vehicles/page93
Αρέσει σε %d bloggers: