Μη επανδρωμένο αερόχημα Shadow του Στρατού των ΗΠΑ. (army.mil/aviation)

Μετά την πρόσφατη ψήφιση του νομοσχεδίου που θα επιτρέπει το 2020 να πετούν πάνω από τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής (ΗΠΑ) 30000 μη επανδρωμένα αεροσκάφη (ΜΕΑ), μια νέα ανακάλυψη ενός εγγράφου της πολεμικής αεροπορίας των ΗΠΑ (USAF) το οποίο δημοσιεύτηκε από τον ιστότοπο Infowars εχει κάποιες ενδιαφέρουσες επιπτώσεις.

Η έκθεση της USAF αναφέρει ότι αν κάποιο από αυτά τα ΜΕΑ συλλάβει πλάνα από Αμερικάνους, τα δεδομένα θα αποθηκεύονται για τρεις μήνες με σκοπό να ελέγχονται από το Πεντάγωνο.

Η αναφορά συνεχίζει λέγοντας ότι το Πεντάγωνο θα μπορεί να δώσει αυτά τα δεδομένα σε όποια υπηρεσία δημόσιας τάξης και στρατιωτική επιθυμεί.

Το έγγραφο που εκδόθηκε 23 Απριλίου από την USAF δηλώνει ότι: «Η USAF δεν μπορεί να διεξάγει νόμιμη «μη συναινετική επιτήρηση» στους Αμερικάνους πολίτες, αλλά δηλώνει ότι τα ΜΕΑ μπορεί «τυχαία» να συλλάβουν δεδομένα καθώς θα διενεργούν άλλες αποστολές, η υπηρεσία στρατιωτικών πληροφοριών θα έχει το δικαίωμα να τα μελετήσει ώστε να αποφασίσει αν τα άτομα είναι οι πραγματικοί στόχοι της παρακολούθησης»

Ακτιβιστές εκφράζουν την ανησυχία ότι τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη μπορούν να εξοπλιστούν με λογισμικό αναγνώρισης προσώπου.

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αρέσει σε %d bloggers: