ΠΟΣΚΕΣΘΑΜ

Διεξαγωγή σεμιναρίου στο ΠΟΣΚΕΣΘΑΜ στο Στρατόπεδο Παπάγου (Φωτογραφία: ΓΕΕΘΑ)

Το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας (ΓΕΕΘΑ) ανακοίνωσε ότι από 23 έως 25 Μαΐου 2012 πραγματοποιήθηκε στο Πολυεθνικό Συντονιστικό Κέντρο Στρατηγικών Θαλασσίων Μεταφορών (ΠΟΣΚΕΣΘΑΜ) το Ετήσιο Σεμινάριο του ΝΑΤΟ που αφορά στην Ωκεανοπόρο Ναυτιλία με τίτλο «NATO Transport Group Ocean Shipping Seminar 2012».

Το σεμινάριο διοργανώθηκε υπό την αιγίδα της Επιτροπής Ωκεανοπόρου Ναυτιλίας του NATO/TGOS, και συμμετείχαν 60 σύνεδροι. Μάλιστα για πρώτη φορά συμμετείχαν, εκτός των Κρατών-Μελών της Συμμαχίας και των χωρών του συμφώνου «Συνεργασίας για την Ειρήνη – Partnership for Peace», και χώρες του «Μεσογειακού Διαλόγου – Mediterranean Dialogue», της «Πρωτοβουλίας Συνεργασίας της Κωνσταντινούπολης – Istanbul Cooperation Initiative», καθώς και τρίτες Χώρες «Παγκόσμιοι Συνεργάτες – Global Partners» της Συμμαχίας.

ΠΟΣΚΕΣΘΑΜ

Διεξαγωγή Σεμινάριου στο ΠΟΣΚΕΣΘΑΜ στο Στρατόπεδο Παπάγου (Φωτογραφία: ΓΕΕΘΑ)

Σκοποί του σεμιναρίου ήταν:

α. Η ενθάρρυνση της συμμετοχής συμμαχικών Κρατών στις δραστηριότητες της ομάδος εργασίας ΝΑΤΟ/TGOS.

β. Η ενδυνάμωση της συνεργασίας με τις Στρατιωτικές Αρχές του ΝΑΤΟ, παρέχοντας τη δυνατότητα στους σχεδιάζοντες στρατιωτικές μεταφορές και στους ειδικούς της εμπορικής ναυτιλίας, να συνεξετάσουν και να συζητήσουν επίκαιρα θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος.

γ. Η εξέταση και η εκτίμηση της αποτελεσματικότητας των σχεδίων και των διαδικασιών διαχείρισης κρίσεων της TGOS, συμπεριλαμβανομένης της δυνατότητας των εμπειρογνωμόνων (civil experts) του ΝΑΤΟ σε θέματα ναυτιλίας, να υποστηρίζουν τη σχεδίαση και εκτέλεση επιχειρήσεων μεταφορών κατά την ανάπτυξη/αναδίπλωση των συμμαχικών δυνάμεων, στα θέατρα επιχειρήσεων.

δ. Η ανάλυση της διαθεσιμότητας των εμπορικών πλοίων και ο εντοπισμός μέτρων και μηχανισμών που επιτρέπουν την αποτελεσματικότερη αξιοποίηση της διεθνούς ναυτιλιακής αγοράς.

Η διεξαγωγή του εν λόγω σεμιναρίου στην Αθήνα, παράλληλα με την προβολή του ΠΟΣΚΕΣΘΑΜ/AMSCC και της χώρας μας, έδωσε την ευκαιρία στους φορείς της ελληνικής ναυτιλίας να παρουσιάσουν θέματα ενδιαφέροντος και εξειδίκευσής τους σε διεθνές επίπεδο, αναπτύσσοντας παράλληλα επαφές με ξένους φορείς και εθνικούς αντιπροσώπους των συμμετεχόντων κρατών.

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αρέσει σε %d bloggers: