Τ-50

Το Ρωσικό μαχητικό πέμπτης γενιάς Τ-50 ή PAK-FA κατα την διάρκεια της αεροπορικής έκθεσης MAKS 2011. (Φωτογραφία: Sukhoi)

Το Ρωσικό πρακτορείο RIA Novosti δημοσίευσε πως Ρωσική εταιρεία κατασκευής αεροσκαφών Sukhoi, ανακοίνωσε την Τετάρτη 8 Αυγ ότι έχει ξεκινήσει τις δοκιμές του ενσωματωμένου ραντάρ του μαχητικού πέμπτης γενιάς.

Το νέο ραντάρ «ζώνης εξ» (X-Band) τύπου AESA σύμφωνα με την ανακοίνωση της κατασκευάστριας εταιρείας Sukhoi, έχει τοποθετηθεί στο τρίτο πρωτότυπο μαχητικό αεροσκάφος T-50 ή PAK-FA, και στις δοκιμές «αέρος-αέρος» και «αέρος-εδάφους» έχει επιδείξει μια σταθερή και αποτελεσματική επίδοση που μπορεί να συγκριθεί με τα πιο προηγμένα υφιστάμενα συστήματα ραντάρ.

Το ραντάρ εχει αναπτυχθεί από το Επιστημονικό Ερευνητικό Ινστιτούτο σχεδιασμού οργάνων Tikhomirov με την χρήση στοιχείων της νανοτεχνολογίας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Sukhoi η ενοποίηση των στοιχείων του σχεδιασμού και των μηχανικών λύσεων, επιτρέπει τη δημιουργία των συστοιχιών κεραίας για τον εκσυγχρονισμό των συστημάτων ραντάρ για τα αεροσκάφη και τα συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας με βάση την ανάπτυξη του AFAR.

To ραντάρ AFAR έχει ενα μεγάλο εύρος επιχειρησιακών καταστάσεων, οι οποίες δοκιμάζονται για πρώτη φορά στη Ρωσία.

Το AFAR επιτρέπει την αύξηση της εμβέλειας ανίχνευσης του στόχου, παράλληλη εργασία σε καταστάσεις «αέρος-αέρος» και «αέρος-εδάφους», αναγνώριση και ταξινόμηση μίας ομάδας ή μοναδικού στόχου, ταυτόχρονη επίθεση σε πολλαπλούς στόχους με όπλα ακριβείας, και εξασφάλιση της επικοινωνίας και των ηλεκτρονικών αντιμέτρων.

Σύμφωνα με το RIA Novosti το Ρωσικό Υπουργείο Άμυνας σχεδιάζει να αποκτήσει τα πρώτα 10 αεροσκάφη αξιολόγησης μετά το 2012, και τα πρώτα 60 αέροσκαφη παραγωγής μετά το 2015.

Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλώ επισκεφτείτε την ανακοίνωση της εταιρείας Sukhoi

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αρέσει σε %d bloggers: