Πανοραμική εικόνα ενός από τα επίμαχα νησιά Σενκάκου στην Ανατολική Θάλασσα της Κίνας, τα οποία διεκδικούν η Ιαπωνία, η Κίνα και η Ταϊβάν. (Φωτογραφία: wsj)

Η ιαπωνική στρατιωτική διοίκηση άρχισε να επεξεργάζεται σχέδια σε περίπτωση απόβασης Κινέζων καταδρομέων στα υπό τον έλεγχο του Τόκιο ακατοίκητα νησιά Σενκάκου, τα οποία το Πεκίνο θεωρεί δικό του έδαφος, το οποίο έχει παρανόμως καταληφθεί.

Η διαμάχη γύρω από τα νησιά Σενκάκου, στην περιοχή των οποίων κάτω από το βυθό της θάλασσας έχουν εντοπιστεί σημαντικά κοιτάσματα φυσικού αερίου, οξύνθηκε απότομα το τελευταίο διάστημα. Κινεζικά σκάφη αλιευτικής επιτήρησης εμφανίζονται τακτικά στα νησιά. Τον Ιούλιο μάλιστα επιδεικτικά διείσδυσαν σε βάθος στα ιαπωνικά χωρικά ύδατα.Τα κινεζικά σκάφη αλιευτικής επιτήρησης είναι ουσιαστικά στρατιωτικά πλοία. Ορισμένα εξ αυτών αντιστοιχούν στην κατηγορία των ελαφρών αντιτορπιλικών. Σε αυτά τα πλοία μπορούν να βρίσκονται και τμήματα των Κινέζων πεζοναυτών.

http://greek.ruvr.ru

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αρέσει σε %d bloggers: