Το Γραφείο Τύπου του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού (ΓΕΝ) ανακοίνωσε ότι από 26 Αυγούστου έως 01 Σεπτεμβρίου 2012 θα διεξαχθεί η άσκηση «ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ 2012» στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και στην ευρύτερη περιοχή προσβάσεως λιμένα Αλεξάνδρειας Αιγύπτου.

Η άσκηση είναι διμερής ναυτική άσκηση μεταξύ Ελλάδας και Αιγύπτου η οποία περιλαμβάνει:

α. Συγκέντρωση και παραμονή εν όρμω από 26 έως 27 Αυγούστου των ναυτικών μονάδων στο λιμένα της Αλεξάνδρειας της Αιγύπτου

β. Εν πλω εκπαίδευση από 28 έως 31 Αυγούστου με ανάπτυξη της δύναμης σε περιβάλλον πολλαπλής απειλής.

γ. Ανάλυση των πεπραγμένων της ασκήσεως την 01 Σεπτεμβρίου και αποδέσμευση των συμμετεχόντων μονάδων.

Στην άσκηση συμμετέχουν από ελληνικής πλευράς η Φρεγάτα ΨΑΡΑ και το Υποβρύχιο ΠΡΩΤΕΥΣ και από αιγυπτιακής πλευράς οι Φρεγάτες TOUSHKA (PERRY CLASS) και RASHEED (KNOX CLASS) και οι Πυραυλάκατοι HETTEIN και BADR (RAMADA CLASS).

Η άσκηση αποσκοπεί στο να προάγει τη συνεργασία μεταξύ του Ελληνικού και Αιγυπτιακού Ναυτικού πραγματοποιώντας εκπαίδευση τόσο στην αντιμετώπιση ασύμμετρων απειλών όσο και στην διεξαγωγή ναυτικών επιχειρήσεων σε περιβάλλον πολλαπλής απειλής.

2 Σχόλια

  1. ΧΑΛΙΚΙ

    ΩΡΑΙΑ, ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΑΣΚΗΣΗ, ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΙΠΑΝ ΑΠΟ ΠΟΥ ΘΑ ΒΡΟΥΝ ΤΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΠΛΟΙΑ;
    ΙΣΩΣ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΔΑΝΕΙΚΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΥΠΤΟ, Ή ΑΠΟ ΤΟΥΣ «ΦΙΛΟΥΣ» ΤΩΝ ΑΙΓΥΠΤΙΩΝ, ΙΣΡΑΗΛΙΝΟΥΣ;
    ΜΠΕΡΔΎΤΗΚΑ…

    Απάντηση

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αρέσει σε %d bloggers: