Το Ιρανικής κατασκευής μαχητικό-βομβαρδιστικό αεροσκάφος Saeqeh (Φωτογραφία: defencetalk)

Το Ιρανικό Υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε τα σχέδια του για την παραγωγή μιας νέας γενιάς μαχητικών Saeqeh και βαρέων αντιτορπιλικών, σύμφωνα με το αμυντικό δόγμα της χώρας.

Ο αναπληρωτής διευθυντής του Ινστιτούτου Έρευνας και Βιομηχανίας του Ιρανικού Υπουργείου Άμυνας, Mohammad Eslami δήλωσε την Κυριακή στο Presstv πως η καθέλκυση του εγχώριας κατασκευής αντιτορπιλικού Velayat θα γίνει μέχρι το τέλος του έτους.

Ο Eslami πρόσθεσε ότι: «Οι δυνατότητες, η ευελιξία και τα συστήματα που έχουν τοποθετηθεί στο αντιτορπιλικό Verayat» θα είναι πιο εξελιγμένα από αυτά του Jamaran.

Η ναυπήγηση του πρώτου εγχώριας κατασκευής αντιτορπιλικού Jamaran, έγινε στα νερά του Περσικού Κόλπου το Φεβρουάριο ου 2010.

Το 1420 τόνων αντιτορπιλικό είναι εξοπλισμένο με σύγχρονα ρανταρ και διαθέτει δυνατότητες ηλεκτρονικού πολέμου. Έχει τελική ταχύτητα 30 κόμβους και διαθέτει ελικοδρόμιο. Διαθέτει, επίσης, εξαιρετικά προηγμένα αντιεροπορικά, ανθυποβρυχιακά και κατά στόχων επιφανείας οπλικά συστήματα. Το πλοίο είναι επίσης εξοπλισμένο με τορπίλες και πυροβόλα.

Ο Ιρανος αξιωματούχος προσέθεσε ότι τα νέας γενιάς μαχητικά αεροσκάφη θα παραλειφθούν από την Πολεμική Αεροπορία του Ιράν το επόμενο έτος.

Η πρώτη μοίρα των μαχητικών-βομβαρδιστικών αεροσκαφών Saeqeh παρουσιάστηκε από το Ιράν σε μία αεροπορική επίδειξη, το Σεπτέμβριο του 2010.

Τα τελευταία χρόνια, το Ιράν έχει κάνει μεγάλα επιτεύγματα στο τομέα και την επίτευξη αυτάρκειας στη παραγωγή του απαραίτητου στρατιωτικού εξοπλισμού και συστημάτων.

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αρέσει σε %d bloggers: