Το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ αναζητεί νέο σύνθημα (Φωτογραφία: Navy.com)

“America’s Navy: A global force for good” αυτό είναι για τρία περίπου χρόνια το σύνθημα στρατολόγησης νεοσυλλέκτων του Πολεμικού Ναυτικού των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής (ΗΠΑ).

Όμως ένας Υποναύαρχος του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ λέει ότι είναι καιρός να αλλάξει. Σε δημοσίευση της 14η Αυγούστου στον ιστότοπο του Αμερικάνικου Ναυτικού Ινστιτούτου «US Naval Institute», ο Υποναύαρχος James Foggo αναρωτιέται αν το σύνθημα «Global force for good» είναι αρκετά περιοριστικό όταν πρόκειται για επίσημο σύνθημα του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ.

Ο Foggo, ένας πρώην διοικητής υποβρυχίου και σημερινός διευθυντής του τμήματος αξιολόγησης, αναζητεί στοιχεία από το στόλο.

Το σύνθημα της «παγκόσμιας δύναμης» κυκλοφόρησε το φθινόπωρο του 2009 σε έντυπες και διαδικτυακές διαφημίσεις και αντιμετώπισε κριτική από ένα μεγάλο μέρος ναυτών, οι οποίοι είπαν ότι ήταν πολύ σεμνό και ηθικό.

Αξιωματούχοι του Ναυτικού των ΗΠΑ δήλωσαν ότι ο σκοπός της εκστρατείας, η οποία ξεκίνησε μετά από ομαδικές έρευνες με τους ναύτες, είναι να προσδώσει το υψηλότερο αίσθημα της υπηρεσίας που αναζητούν οι νέοι άνθρωποι, πέραν της σταθερής καριέρας.

Ο Foggo αναγνωρίζει την σημασία που έχει ένα «δυνατό» σύνθημα, δεν αναρωτιέται μόνο για την αξία του σημερινού συνθήματος και μέσο του ιστότοπου του Αμερικάνικου Ναυτικού Ινστιτούτου, ρώτα αν το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ πρέπει να έχει πολλαπλά επίσημα συνθήματα ή καθόλου.

Ελπίδα του είναι να τροφοδοτήσει μια ευρύτερη συζήτηση στο θέμα του συνθήματος.

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αρέσει σε %d bloggers: