Όχημα αναγνώρισης ΧΒΡΠ DINGO 2 (Φωτογραφία: KMW)

H Σαουδική Αραβία μελετά την αγορά ενός αρχικού πακέτου 30 βαριά θωρακισμένων τροχοφόρων οχημάτων DINGO 2 με διαμόρφωση αναγνωριστικού, Χημικού, Βιολογικού, Ραδιολογικού, Πυρηνικού (ΧΒΡΠ) πολέμου.

Mε αυτή την αγορά το Ριάντ επιθυμεί ν’αντικαταστήσει τα οχήματα 6Χ6 Fuchs tpz 1 που είχαν αγοραστεί την δεκαετία του 90. Το νέο όχημα φέρεται να είναι εφοδιασμένο με ειδικά συστήματα αποστολής της εταιρείας Bruker.

Αυτή η διαμόρφωση, είναι εξωτερικά παρόμοια με την έκδοση του ασθενοφόρου, ενω διαθέτει ένα τηλεκατευθυνόμενο στοιχείο ικανό να συλλέξει δείγματα εδάφους και αέρα για τον εντοπισμό χημικών στοιχείων, κεφαλή μέτρησης μετεωρολογικού σταθμού, σύστημα πολλαπλών αισθητήρων, σύστημα ανίχνευσης ραδιολογικών στοιχείων, φασματόμετρο μάζας, σύστημα ανάλυσης, σύστημα ψηφιακής μετάδοσης δεδομένων ΧΒΡΠ.

Το τετρακίνητο όχημα κατασκευάζεται από τη γερμανική εταιρεία Krauss Maffei Wegmann (KMW), και βασίζεται επάνω στο σασί του τακτικού τροχοφόρου φορτηγού Unimog U5000 της εταιρείας Daimler.

Το όχημα DINGO έχουν αγοράσει οι χώρες: Γερμανία, Νορβηγία, Λουξεμβούργο, Αυστρία, Τσεχία και Βέλγιο. Διατίθεται σε διάφορες εκδόσεις όπως όχημα: περιπολιών, τεχνιτών, ασθενοφόρο, εσωτερικής ασφάλειας, στρώσεως ναρκών, ψυχολογικές επιχειρήσεις, σταθμός διοικήσεως, αναγνώρισης ΧΒΡΠ, παρατήρηση μάχης, εξουδετέρωσης πυρομαχικών, γενικής χρήσης και περισυλλογής με μία έκδοση 6Χ6.

Η KMW έχει επίσης αναπτύξει το όχημα DINGO 2 HD 14,5 τόνων το οποίο διαθέτει αυξημένη απόδοση και μεγαλύτερο ωφέλιμο φορτίο.

Η Σαουδική Αραβία παρήγγειλε σημαντικές ποσότητες οχημάτων Aravis ανθεκτικά σε νάρκες και προστατευόμενα από ενέδρες (MRAP) από την εταιρεία Dexter Systems, καθώς και σταθμούς όπλων ARX 20 που είναι εξοπλισμένοι με  αυτόματα πυροβόλα 20 M-621 των 20 χιλιοστών, ένα συζυγές ελαφρύ πολυβόλο 7,62 χιλ. και εκτοξευτές καπνογόνων Galix σε συνδυασμό με τα σκοπευτικά Exavision. Όπως και το DINGO 2, το Aravis βασίζεται στο σασί του οχήματος Unimog U5000.

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αρέσει σε %d bloggers: