Υφαλοκρηπίδα νοτίως Ρόδου και Καστελλόριζου διεκδικεί η Άγκυρα. Άμεση αντίδραση της Αθήνας. (Πηγή: news247)

Σε ευθεία αμφισβήτηση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδας προχώρησε χθες, 12 Μαρτίου, η Τουρκία, καταθέτοντας στον ΟΗΕ ρηματική διακοίνωση, με την οποία διεκδικεί υφαλοκρηπίδα στη θαλάσσια περιοχή νοτίως της Ρόδου και του Καστελλόριζου. Σύμφωνα με την Αγκυρα, η Τουρκία, απαντώντας στη ρηματική διακοίνωση που κατέθεσε η Αθήνα στα Ηνωμένα Εθνη, ισχυρίζεται ότι έχει δικαιώματα έρευνας σε θαλάσσια οικόπεδα, όπως αυτά είχαν εγκριθεί από το τουρκικό υπουργικό συμβούλιο.

Αμεση ήταν η αντίδραση της Αθήνας, η οποία, σε ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών, επισημαίνει ότι τα νησιά απολαμβάνουν το δικαίωμα σε υφαλοκρηπίδα και ΑΟΖ όπως αυτό απορρέει από το Διεθνές Δίκαιο της Θάλασσας. Η ελληνική πλευρά επισημαίνει πως η χώρα μας θα υπερασπισθεί τα κυριαρχικά της δικαιώματα, αξιοποιώντας όλες τις δυνατότητες που της παρέχει το Διεθνές Δίκαιο.

www.kathimerini.gr

Διαβάστε επίσης:

Παράθυρο ευκαιρίας για την Ελλάδα, ετοιμάζεται η «κήρυξη» της ευρωπαϊκής ΑΟΖ αλλά…

Το φάντασμα του «Σισμίκ» επιστρέφει για την ΑΟΖ

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αρέσει σε %d bloggers: