Το πρώτο αεροσκάφος HC-130J Combat King II παραδόθηκε στη 347η Ομάδα Διάσωσης της Αεροπορική Διοίκηση Μάχης (ACC) της ΠΑ των ΗΠΑ. (Φωτ: lockheedmartin.com)

To πρώτο από τα συνολικά έξι αεροσκάφη HC-130J Combat King II που πρόκειται να ενταχθεί στην 347η Ομάδα Διάσωσης της Αεροπορική Διοίκηση Μάχης (ACC) στην Αεροπορική Βάση Μούντις (AFBM) της Πολεμικής Αεροπορίας των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής (ΗΠΑ), σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας, αφίχθη στην Αεροπορική Βάση την 19η Ιουλίου 2013.

Το HC-130J Combat King II ειναι το πρώτο εξειδικευμένο αεροσκάφος, πλατφόρμα, περισυλλογής προσωπικού και πετά με την ACC και τη Διοίκηση Αεροπορικής Εκπαίδευσης της ΠΑ των ΗΠΑ.

Η συγκεκριμένη έκδοση του αεροσκάφους C-130J Super Hercules, η οποία θα αντικαταστήσει τα υφιστάμενα αεροσκάφη HC-130P/N Hercules, ειδικεύεται στις τακτικές αποστολές και την αποφυγή ανίχνευσης ώστε να υποστηρίξει τις επιχειρήσεις περισυλλογής σε δυσμενές περιβάλλον.

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αρέσει σε %d bloggers: