Το ισπανικό L61 στην Κωνσταντινούπολη το 2011. (Wikipedia)

To Υφυπουργείο Αμυντικής Βιομηχανίας της Τουρκίας (SSM) ανακοίνωσε πως έχει επιλέξει το εγχώριο ναυπηγείο SEDEF Gemi Isaati AS για την παραγωγή του νέου πλοίου διοίκησης και ελέγχου αποβάσεων (LPD) του Πολεμικού Ναυτικού της χώρας.

Αν οι διαπραγματεύσεις με την SEDEF Gemi Insaati AS δεν καρποφορήσουν τότε η SSM θα ξεκινήσει τις συνομιλίες με το ναυπηγείο DESAN Deniz İnsaat Sanayi AS.

Νωρίτερα, σύμφωνα με μέσα ενημέρωσης, η DESAN είχε ανακοινώσει τη συνεργασία της με την Κινέζικη CSIC (China Shipbuilding Industry Corporation).

Η SEDEF σε συνεργασία με την Ισπανική Navantia, έχει προτείνει το σχέδιο BPE (Buque de Proyección Estratégica) ειδικά τροποποιημένο για τις τουρκικές απαιτήσεις.

Το σχέδιο BPE βρίσκεται, αυτή τη στιγμή, σε υπηρεσία με το Ισπανικό Ναυτικό με την ονομασία “Juan Carlos I” SPS L61, δύο μονάδες βρίσκονται στη φάση της παραγωγής από την BAE Systems Australia για το Βασιλικό Ναυτικό της Αυστραλίας με το όνομα «Canberra» και “Adelaide”.

Το Juan Carlos I είχε επισκεφτεί την Κωνσταντινούπολη τον Μάιο του 2011, όπου και παρουσιάστηκε στο SSM και το Τουρκικό Ναυτικό, έχοντας την υποστήριξη των Ισπανικών Αρχών και Πολεμικού Ναυτικού.

Η προμήθεια των τεσσάρων αποβατικών καταμαράν LCM-1E της εταιρείας είναι μέρος του πακέτου που έχει προταθεί στην Τουρκία.

Το πλοίο, πρόκειται να εξοπλιστεί με μια τροποποιημένη διαμόρφωση του συστήματος διαχείρισης μάχης GENESIS της τουρκικής HAVELSAN.

Το BPE είναι σε υπηρεσία με το Ισπανικό Ναυτικό και ενσωματώνει το σύστημα διαχείρισης μάχης SCOMBA της Navantia, ενώ τα Αυστραλιανά πλοία θα εξοπλιστούν με τη λύση 9LV Mk4 της SAAB

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αρέσει σε %d bloggers: