Αεροσκάφος P-3AM Orion της Βραζιλιάνικης Πολεμικής Αεροπορίας. (Wikipedia)

Η αεροπορική βιομηχανία Airbus Defence & Space παρέδωσε στη Βραζιλία το τελευταίο από τα συνολικά εννέα (9) αεροσκάφη ανθυποβρυχιακού πολέμου P3 Orion που εκσυγχρονίστηκαν για τη Πολεμική Αεροπορία της χώρας.

Το τελευταίο εκσυγχρονισμένο αεροσκάφος ταξίδεψε από τις εγκαταστάσεις της Airbus Defence & Space στη Σεβίλλη της Ισπανίας στην βάση όπου και θα υπηρετεί, στο Σαλβαδόρ ντα Μπαΐα στη Βραζιλία.

Σύμφωνα με τον ιστότοπο Flightglobal, στα εννέα αεροσκάφη που αποκτήθηκαν το 2006 από το Πολεμικό Ναυτικό (ΠΝ) των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής (ΗΠΑ), έχει τοποθετηθεί μία σουίτα αισθητήρων αποστολή, συστήματα επικοινωνιών και στο πιλοτήριο ηλεκτρονικά πτήσης μαζί με το σύστημα αποστολής FITS (Fully Integrated Tactical System-Πλήρως Ολοκληρωμένο Τακτικό Σύστημα) της Airbus.

Επιπρόσθετες εργασίες πραγματοποιήθηκαν στις ατράκτους και τις μονάδες ισχύος Roll Royce T56 με σκοπό την επιμήκυνση του ορίου επιχειρησιακής ζωής των P3 «για τα επόμενα χρόνια».

Η Βραζιλία θα λειτουργήσει τα εκσυγχρονισμένα αεροσκάφη στην εκτέλεση αποστολών ανθυποβρυχιακού πολέμου, θαλασσίων περιπολιών, έρευνας και διάσωσης (SAR) και επιτήρησης των Αποκλειστικών Οικονομικών Ζωνών (ΑΟΖ).

Στο πλαίσιο της σύμβασης με την Airbus, η Βραζιλία παρέλαβε πακέτο βιομηχανικών αντισταθμισμάτων, στα οποία περιλαμβάνεται η έρευνα και εκπαίδευσης στον αεροδιαστημικό τομέα.

Η Airbus Defence & Space έχει εκσυγχρονίσει συνολικά 12 αεροσκάφη ανθυποβρυχιακού πολέμου P3 Orion, εννιά για την Πολεμική Αεροπορία της Βραζιλίας και τρία για το αντίστοιχο αεροσκάφος της Ισπανίας.

P-3 Orion της Βραζιλίας. (airbusdefenceandspace.com)

One Response

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αρέσει σε %d bloggers: