Το νοτιοκορεάτικο εκπαιδευτικό αεροσκάφος KT-1 ‘Woongbi’. (wikimedia.com)

Ανώτατος Τούρκος αξιωματούχος επιβεβαίωσε ότι η χώρα θα προχωρήσει στην σχεδιαζόμενη προμήθεια των 15 αεροσκαφών βασικής εκπαίδευσης KT-1T από την Νότια Κορέα.

Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Ισμέτ Γιλμάζ είπε ότι η κυβέρνηση αποφάσισε να προμηθευτεί 15 εκπαιδευτικά αεροσκάφη KT-1T ως μια λύση για την κάλυψη που θα πληροί τις ανάγκες του εκπαιδευτικού αεροσκάφους.

Δήλωσε ότι το τουρκικό πρόγραμμα για την σχεδίαση, εξέλιξη και παραγωγή ενός εγχώριου εκπαιδευτικού αεροσκάφους βασικής εκπαίδευσης, το Hurkus, θα προχωρήσει όπως είχε αρχικώς σχεδιαστεί.

«Έχουμε καταλήξει πως χρειαζόμαστε το KT-1T μέχρι ολοκληρωθεί η φάση εξέλιξης του Hurkus,» είπε ο Γιλμάζ.

Το πρώτο Hurkus αναμένεται να παραδοθεί στον Τουρκικό Στρατό έως το 2018. Εν τω μεταξύ, η Τουρκία σχεδιάζει να εγκαινιάσει φέτος ένα πολυεθνικό στρατιωτικό κέντρο εκπαίδευσης πτήσεων. Και τα δύο εκπαιδευτικά αεροσκάφη θα χρησιμοποιηθούν στο προγραμματισμό του κέντρου μετά το 2018. Όμως τα KT-1T αναμένονται να αφιχθούν νωρίτερα.

Η Τουρκία έχει υπογράψει συμφωνία με τις Τουρκικές Αεροδιαστημικές Βιομηχανίες (ΤΑΙ) Tusas για ένα πρώτο πακέτο 10 αεροσκαφών Hurkus.

Όμως η Άγκυρα αποφάσισε επίσης να προχωρήσει σε μια συμφωνία, περίπου 150 εκατομμυρίων δολαρίων ($), με τις Κορεατικές Αεροδιαστημικές Βιομηχανίες (KAI) για 15 KT-1T. Το 2007, η Τουρκία και η KAI υπέγραψαν σύμβαση για την πώληση του πρώτου πακέτου 40 KT-1T, με προαίρεση για 15 ακόμη.

Η κίνηση της Τουρκίας να αγοράσει νέα KT-1T εκλαμβάνεται ως ένα σημάδι δυσπιστίας στο πρόγραμμα παραδόσεων της TAI.

Απόδοση απο το defensenews.com για την Προέλαση.

One Response

  1. AIRMAN

    ΑΜΑ ΤΟ ΧΟΥΡΚΟΥΣ ΒΓΗΚΕ ΠΑΤΑΤΑ ΣΚΕΨΟΥ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΟ ΣΤΗΛΘ ΠΟΥ ΜΕΛΕΤΑΝΕ ΤΙ ΣΤΟΥΚΑΣ ΘΑ ΒΓΕΙ .
    ΨΩΝΙΣΤΕ ΑΠΟ ΛΟΚΧΗΝΤ/ΜΑΡΤΙΝ ΡΕ ΜΕΜΕΤΙΑ ΚΙ ΑΦΗΣΤΕ ΤΑ ΜΕΓΑΛΕΙΑ ΤΟΥ ΣΟΥΛΕΙΜΑΝ (ΔΙΝΕΙ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΜΙΖΑ 500 ΕΚΑΤ$ ΓΙΑ 6 ΣΑΠΑΚΙΑ ΟΡΙΟΝ Χ 5 % = 25 ΕΚΑΤ$ )

    Απάντηση

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αρέσει σε %d bloggers: