Οι αισθητήρες του συστήματος SAIDRe θα μεταφέρονται απο το προσωπικό των Ειδικών Δυνάμεων. Στη φωτογραφία Γάλλος στρατιώτης με πολυλειτουργικές διόπτρες JIM LR του προγραμματος FELLIN.(soldiermod.com)

H γαλλική Sagem (Safran) και η συμμέτοχος σουηδική εταιρεία Exensor έχουν αναλάβει σύμβαση από τη υπηρεσία αμυντικών εξοπλισμών DGA για το πρόγραμμα SAIDRe, ενός συστήματος πληροφοριών το οποίο βασίζεται σε τηλεχειριζόμενους αισθητήρες στο πεδίο των επιχειρήσεων, που να αναπτυχθούν από τις ειδικές δυνάμεις και στρατιωτικές μονάδες πληροφοριών.

Χρησιμοποιώντας τους τηλεχειριζόμενους αισθητήρες κοντά σε απειλές του πεδίου μάχης, το σύστημα εκτελεί αξιολόγηση στόχων, συλλέγει αποδείξεις, βγάζει φωτογραφίες για χρήση ως πειστήρια και αποστέλλει πληροφορίες σε πραγματικό χρόνο στα κέντρα διοίκησης και ελέγχου.

Ως κύριος ανάδοχος και εγκαταστάτης των ολοκληρωμένων συστημάτων, η Sagem θα κατασκευάσει από κοινού με την Exensor Techology.

Οι λύσεις που θα παραχωρηθούν από την Exensor θα συνδυάζουν αισθητήρες με τεχνολογίες υπερύθρων ακτίνων, ακουστικών και σεισμικών/δομήσεων με κάμερες για παρατήρηση ημέρας/νύχτας για την εξασφάλιση της απρόσκοπτης και χωρίς αστοχίες επιτήρησης.

Η Sagem θα συνεισφέρει την εξειδίκευση της στην ολοκλήρωση του τακτικού συστήματος, των συστημάτων διοίκησης και ελέγχου (C2), την ασφαλή μετάδοση σημάτων και τους θερμικούς ανιχνευτές.

Τα πρώτα πρωτότυπα έχουν προγραμματιστεί να παραδοθούν στις αρχές του 2016. Τις αρχικές εξελίξεις θα ακολουθήσουν οι δοκιμές πεδίου υπο επιχειρησιακές συνθήκες.
Ένα πρώτο πακέτο 70 συστημάτων πρόκειται να παραδοθεί σύμφωνα με τους όρους του προγράμματος της σύμβασης, με επιπλέον πακέτα ως προαίρεση.

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αρέσει σε %d bloggers: