Αρματα μάχης T-84 Oplot-M. (Victor Dashkiyeff/armyrecognition.com)

Συμφώνα με φωτογραφίες που εμφανίστηκαν στο διαδίκτυο, πέντε άρματα μάχης T-84 Oplot-M, που αναπτύχθηκαν και κατασκευάστηκαν από το σχεδιαστικό γραφείο μηχανημάτων Kharkiv Morozov, είναι έτοιμα να παραδοθούν στον Βασιλικό Στρατό της Ταϊλάνδης στις αρχές του 2015. Τον Μάρτιο του 2011, η Ταϊλάνδη υπέγραψε σύμβαση αξίας 230 εκατομμυρίων δολαρίων για την προμήθεια 49 ουκρανικής κατασκευής αρμάτων μάχης T-84 Oplot-M.

Θέση αρχηγού.

Η Ταιλάνδη υπέγραψε σύμβαση με την Ουκρανία για την προμήθεια 49 σύγχρονων αρμάτων μάχης T-84 Oplot-M. Κατά τη διάρκεια του Φεβρουαρίου 2014, πέντε πρώτα άρματα Oplot-M παραδόθηκαν στον Βασιλικό Στρατό της Ταϊλάνδης. Ο αριθμός παραδόσεων θα αυξάνεται σταδιακά λόγω της εκπαίδευση των πληρωμάτων στην Ταϊλάνδη.

Το άρμα μάχης Oplot βασίζεται στο άρμα μάχης T-80UD, όμως διαθέτει αριθμό προηγμένων χαρακτηριστικών που το ξεχωρίζουν από το T-80UD.

Θέση αρχηγού.

Το T-84 Oplot-M (όπου «Μ» εκσυγχρονισμένο), ή “BM Oplot” είναι η νεότερη και πιο εξελιγμένη έκδοση του T-84 είναι μια εκσυγχρονισμένη έκδοση του “T-84 Oplot” με περισσότερο σύγχρονη θωράκιση, νέα συστήματα ηλεκτρονικών αντιμέτρων και άλλα.

T-84 Oplot.

Ένα εμφανές χαρακτηριστικό είναι το νέο πανοραμικό περισκόπιο PNK-6. Το BM Oplot είναι μια περεταίρω εξέλιξη του προγενέστερου Oplot, το οποίο βασίζεται στο άρμα μάχης T-84. Το άρμα διαθέτει συμβατικό σχεδιασμό με το διαμέρισμά του οδηγού μπροστά, το διαμέρισμά μάχης στο κέντρο και το διαμέρισμα ισχύος στο πίσω, διαθέτει πλήρωμα τριών στρατιωτών.

T-84 Oplot

T-84 Oplot.

T-84 Oplot

https://www.youtube.com/watch?v=VEdMI0RqePQ

Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Αρέσει σε %d bloggers: