Το έμβλημα της FINABEL. (wikipedia.org)

Από 20 έως 22 Απριλίου 2015 ο Αρχηγός ΓΕΣ θα συμμετάσχει στην ετήσια σύνοδο των Αρχηγών Γενικών Επιτελείων Στρατού των χωρών μελών της FINABEL, η οποία θα πραγματοποιηθεί στη Σλοβακία.

Η FINABEL είναι οργανισμός συνεργασίας των Στρατών Ξηράς 17 Ευρωπαϊκών χωρών (Γαλλίας, Ιταλίας, Ολλανδίας, Βελγίου, Λουξεμβούργου, Γερμανίας, Ηνωμένου Βασιλείου, Ισπανίας, Ελλάδας, Μάλτας, Πορτογαλίας, Πολωνίας Σλοβακίας, Κύπρου, Ρουμανίας, Τσεχίας και Φινλανδίας).

Αποστολή της FINABEL είναι η ανάπτυξη της διαλειτουργικότητας των χερσαίων δυνάμεων των χωρών μελών της, σύμφωνα με την εναρμόνιση των ιδεών ενεργείας, δογμάτων και διαδικασιών τους σε όλο το φάσμα των στρατιωτικών επιχειρήσεων, με στόχο την εξασφάλιση της επιτυχίας στις επιχειρήσεις, την προώθηση της συνεργασίας και τον προσδιορισμό στοιχείων αναφοράς, που στη συνέχεια θα χρησιμεύσουν σε εθνικό επίπεδο.

Η FINABEL λειτουργεί ως οργανισμός από το 1953. Η Ελλάδα παρακολουθεί τις εργασίες της από το 1995 και έγινε επίσημο μέλος της το 1996.

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αρέσει σε %d bloggers: