Το ρωσικό όχημα Μηχανικού BAT-M. (©Vitaly V. Kuzmin)

Ο Ρωσικός Στρατός πρόκειται να αποκτήσει νέα θωρακισμένα αμφίβια όχημα Μηχανικού (ΜΧ), εξοπλισμένα με πολυβόλα, συσκευές ηλεκτρονικών αντιμέτρων, σύστημα πλοήγησης GLONASS και δυνατότητα αντοχής σε θερμοκρασίες που κυμαίνονται από -40 έως +40°C.

Το Ρωσικό υπουργείο Άμυνας πρόκειται να αποκτήσει νέας γενιάς οχήματα μηχανικού για τις Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας. Το νέο πρόγραμμα εξέλιξης έχει ονομαστεί «Gorets-O,» το ρωσικό αντίστοιχο της λέξης «Ορειβάτης,» δημοσίευσε την Πέμπτη 30 Απριλίου η ρωσική εφημερίδα Ιζβέστια.

Πρόκειται για ένα μεγάλο ερπυστριοφόρο θωρακισμένο όχημα εξοπλισμένο με πολυβόλα, συσκευές ηλεκτρονικών αντιμέτρων και σύστημα πλοήγησης GLONASS.

Το όχημα, βασικά θα χρησιμοποιηθεί για χωματουργικές εργασίες στο πεδίο της μάχης, αλλά και υπό τα εχθρικά πυρά. Θα κινείται πριν το πεζικό και ή τους αλεξιπτωτιστές, εκτελώντας διάρρηξη εμποδίων (όπως πέτρινους τοίχους και κορμούς δέντρων), επιχωμάτωση ή γεφύρωση τάφρων και, αν χρειαστεί, άρση ναρκοπεδίου.

Το όχημα «Gorets» θα είναι εξοπλισμένο με σύστημα λεπίδας και εκσκαφέα, γάντζους, ένα γερανό ανύψωσης, υδραυλική σφύρα και άλλα απαραίτητα συστήματα.

Σε αντίθεση με τους προκατόχους του, το όχημα θα είναι αμφίβιο και θα αντέχει θερμοκρασίες που θα κυμαίνονται από -40 έως +40 °C.

Το προβλεπόμενο κόστος της εξέλιξης του οχήματος είναι περίπου 350 εκατομμύρια ρούβλια (6,84 εκ. δολάρια). Η πρώτη δοκιμή του μοντέλου προ-παραγωγής έχει προγραμματιστεί για το 2017, αν είναι επιτυχημένη, τότε, το όχημα προκειται να εισέλθει σε υπηρεσία.

Το διμελές πλήρωμα περιλαμβάνει έναν αρχηγό και ένα μηχανοδηγό, ένα ξεχωριστό διαμέρισμα ίσως να μεταφέρει τουλάχιστον δύο άνδρες του μηχανικού.

Το όχημα θα έχει τη δυνατότητα να επιχειρεί για 600 χιλιόμετρα χωρίς ανεφοδιασμό και έπειτα να εκτελεί εργασίες προπαρασκευής για τουλάχιστον τρεις ώρες.

Το όχημα πρόκειται να αντικαταστήσει τα Σοβιετικής κατασκευής οχήματα διάνοιξης IMR-2 και IMR-3 και τους προωθητές γαιών BAT-M και BAT-2.

Απόδοση από το sputniknews.com για την Προέλαση.

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αρέσει σε %d bloggers: