Αντιτορπιλικά του Κινεζικού Πολεμικού Ναυτικού. (© AP Photo/Color China Photo/tass.ru)

Ρωσία και Κίνα θα πραγματοποιήσουν κοινές ναυτικές ασκήσεις στην Μεσόγειο θάλασσα στα μέσα Μαΐου παράλληλα με τη διεξαγωγή σχεδίου στρατιωτικών ανταλλαγών, ανακοίνωσε την Πέμπτη ο εκπρόσωπος τύπου του κινέζικού υπουργείου Άμυνας, Τζένγκ Γιανσένγκ.

«Για τη συμμετοχή στις ναυτικές ασκήσεις, και οι δύο πλευρές θα διαθέσουν εννιά μονάδες επιφανείας, συμπεριλαμβανομένων, από την Κινέζική πλευρά, θα συμμετέχουν τα πλοία Linyi, Weifang και Weishanhu, τα οποία αυτή τη στιγμή πραγματοποιούν αποστολές στο πλαίσιο της 19ης ομάδας στην περιοχή του Κόλπου Άντεν και τις Σομαλικές ακτές,» είπε ο Τζένγκ.

Σύμφωνα με τα λεγόμενα του, οι ασκήσεις αποσκοπούν στην «εμβάθυνση της Ρωσοκινεζικής φιλικής διακρατικής πρακτικής συνεργασίας, και στην ώθηση των δυνατοτήτων των ναυτικών των δυο χωρών να αντιδρούν από κοινού στις απειλές της ασφάλειας στην θάλασσα.»

«Οι αμυντικές δράσεις στην θάλασσα, η αναπλήρωση προμηθειών εν πλω, η συνοδεία πλοίων, οι κοινές δράσεις για την εξασφάλιση της ασφάλειας των θαλασσίων μεταφορών και η πρακτική χρήση οπλισμού» θα είναι τα κύρια εκπαιδευτικά αντικείμενα κατά τις ασκήσεις.

«Πρέπει να διευκρινιστεί πως αυτές οι κοινές ασκήσεις δεν στοχεύουν κατά ενός τρίτου μέρους και δεν συνδέονται με την κατάσταση στην περιοχή,» είπε ο Τζένγκ.

Το Νοέμβριο του 2014, ο Ρώσος υπουργός Άμυνας, Στρατηγός Σεργκέι Σόιγκου δήλωσε μετά από συνομιλίες με τον Κινέζο ομόλογο του, Στρατηγό Τσανγκ Ουάντσουαν πως Ρωσία και Κίνα, το 2015, θα πραγματοποιήσουν κοινές ναυτικές ασκήσεις στο Ειρηνικό Ωκεανό και την Μεσόγειο Θάλασσα.

Απόδοση από το TASS.ru για την Προέλαση.

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αρέσει σε %d bloggers: