Γερμανικό οβιδοβόλο Pzh2000. (MAV ATPics-Flickr)

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείο Άμυνας της Λιθουανίας από 4 έως 6 Μάιου κατά τη διάρκεια συνάντησης ειδικών στη Σχολή Πυροβολικού της Γερμανίας στο Idar-Oberstein των Ομοσπονδιακών Δυνάμεων (Bundeswehr) ελήφθη η απόφαση οι Γερμανικές Ένοπλες Δυνάμεις να παραδώσουν 16 αυτοκινούμενα οβιδοβόλα Pzh2000 υπό ευνοϊκούς όρους στην Λιθουανία.

Κέντρα ελέγχου και διεύθυνσης πυρών και εξοπλισμός υλικοτεχνικής υποστήριξης , αμφότερα ζωτικής σημασίας για την ορθή επιχειρησιακή λειτουργία μιας Πυροβολαρχίας, επίσης προκειται να παραδοθούν.

Οι Γερμανικές Ένοπλες Δυνάμεις θα παραδώσουν επίσης 4 οβιδοβόλα Pzh2000 χωρίς οικονομική επιβάρυνση τα οποία θα χρησιμοποιηθούν για την εκπαίδευση και εξοικείωση των Λιθουανών στρατιωτών στην υλικοτεχνική υποστήριξη και συντήρηση.

Η σύμβαση προμήθειας των Pzh2000 αναμένεται να υπογραφεί αυτό το έτος.

Οι ειδικοί έχουν επίσης συμφωνήσει στην πιθανότητα εκπαίδευσης των πρώτων εκπαιδευτών πυροβολικού των Ενόπλων Δυνάμεων της Λιθουανίας στη Σχολή Πυροβολικού των Bundeswehr στο Idar-Oberstein.

Η επόμενη συνάντηση σχετικά με αυτό το θέμα θα πραγματοποιηθεί στα μέσα Ιουνίου στην Βίλνιους.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης στην Βίλνιους, την 15η Απριλίου 2015, η υπουργός Άμυνας της Γερμανικής Ομοσπονδίας Ούρσουλα φον ντερ Λέγεν και ο Λιθουανός υπουργός Άμυνας συζήτησαν την πιθανότητα η Λιθουανία να αγοράσει τα αυτοκινούμενα συστήματα οβιδοβόλου Panzerhaubitze PzH 2000 και η Γερμανία είχε απαντήσει θετικά.

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αρέσει σε %d bloggers: