Τουρκικό F-16. (hvkk.tsk.tr)

Τουρκικό F-16. (hvkk.tsk.tr)

Τα δύο τουρκικά F-16 πέρασαν 24.000 πόδια πάνω από την Κίναρο στις 11:41
Μία ώρα και ένα λεπτό παρέμειναν εντός του FIR Αθηνών τέσσερα τουρκικά μαχητικά τύπου F-16 τα οποία παραβίασαν τον εθνικό εναέριο χώρο ενώ δύο εξ αυτών πέταξαν σε ύψος 24.000 ποδών πάνω από την Κίναρο.

Ο σχηματισμός των τεσσάρων τουρκικών μαχητικών αεροσκαφών, F-16, εισήλθε στις 11:23 στο FIR Αθηνών μεταξύ της Χίου και της Σάμου. Ο σχηματισμός, αφού διασπάστηκε σε δύο ζεύγη αεροσκαφών, το ένα εξ αυτών πραγματοποίησε υπέρπτηση στις 11:41 άνωθεν νήσου Κίναρος στα 24.000 πόδια.

Σύμφωνα με το ΓΕΕΘΑ, ο παραπάνω σχηματισμός εξήλθε του FIR Αθηνών στις 12:24, νοτίως της Χίου.

Το σύνολο των τουρκικών αεροσκαφών αναγνωρίσθηκε και αναχαιτίσθηκε, σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες και κατά πάγια πρακτική, αναφέρει το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας.

protothema.gr

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αρέσει σε %d bloggers: