5 Σχόλια

 1. Selenos

  Kαι ολα αυτα,εξ’αιτιας του Τσωρτσιλ,που μας ενεπλεξε στον πολεμο,και το ευχαριστω του ηταν ο ναυτικος αποκλεισμος της Ελλαδος και η συνεπακολουθη κατοχικη πεινα.

  Απάντηση
  • ΚΛΕΙΤΟΣ Ο ΜΕΛΑΣ

   Δλδ αν δν ηταν ο τσωρτσιλ οι ιταλοι δν θα εισεβαλαν και αν δν αποβιβαζονταν οι βρετανοι οι γερμανοι δεν θα εισεβαλαν ουτε αυτοι?

   Απάντηση
   • ΑΧΕΡΩΝ

    Πολύ καλές και οἱ δύο ἐρωτήσεις.
    Ἀλλά και ἡ στάση των Βρεττανῶν στην ὑπεράσπιση της Κρήτης,εἰδικά ἡ στάση του Freyberg,χρήζει προσεκτικῆς ἐξετάσεως.
    Και ἀκόμη περισσότερο ἡ στάση του Τσώρτσιλ μετά την ἀπελευθέρωση.

   • xm8

    «Οι ήρωες πολεμούν σαν Έλληνες» και στο τέλος αποβίβασε στρατό και μας έκανε αποικία ηρώων. Το οποίο στην πράξη δεν κάνει διαφορά από το αποικία σκέτο.

   • ΑΧΕΡΩΝ

    Ἀποικία εἴμασταν και πρίν την Κατοχή,ἀποικία θα παραμέναμε και μετά ἀπό αὐτήν,δέν χωράει σε ἕνα σχόλιο αὐτή ἡ συζήτηση,ἀλλά νομίζω ὅτι μαντεύεις τί ἑννοῶ.
    Ἡ στάση του Ουΐνστονος (πώς λέμε του Κάνιγγος) ὅμως,μας ἐξασφάλισε ἕναν ἑμφύλιο,τον ὁποίο πάντως εἴμασταν ἤδη ἔτοιμοι να κάνουμε,και,ἐδῶ εἶναι το ἑνδιαφέρον,μας ἔρριξε και στις ἀγκάλες των ΗΠΑ.
    Δέν δημιουργείς ἀποικίες για να τις χαρίσεις.
    Ὅμως,μήπως ὁ Ουΐνστων μπλόφαρε το 1944,και ἔτσι ἕμεινε ἡ Ἀγγλία ρυθμιστής στην Ἑλλάδα μέχρι το 1947,ἑνῶ θα ἔπρεπε ἤδη τότε,το 1944 δηλαδή,να πάρει την σκυτάλη το Ἀμέρικα;
    Ἄβυσσος…

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αρέσει σε %d bloggers: